fcb.portal.reset.password

Luis Enrique i Del Piero, capitans en l'eliminatòria entre Barça i Juve de la temporada 2002-03 / MIGUEL RUIZ

Alessandro del Piero és una de les grans llegendes de la Juventus amb qui va guanyar la Lliga de Campions 1995/96, entre molts altres títols.  En una entrevista a www.fcbarcelona.cat, Del Piero analitza el que pot suposar la final de dissabte a Berlín entre blaugrana i ‘bianconero’. L’històric ’10’ de la Juve destaca l’evolució dels dos equips durant tota la temporada, la gran feina de Luis Enrique i es desfà en elogis cap a Messi i Xavi.

-Serà a Berlín? Quin tipus de final espera?

Sí, seré a Berlín. I espero..., una final! Així que qualsevol cosa pot succeir. Aquests partits  desafien la predicció. Pot passar que guanyi el favorit i que s’intercanviïn els papers. A mi m’ha passat de perdre com a favorit i de guanyar com a no favorit, i viceversa. Això és el futbol, aquests són els partits que compten!

-La Juventus no ha estat a la final de la Lliga de Campions des de fa 12 anys. En aquella edició van eliminar el Barça a quarts. Què tenen en comú aquella Juventus i l’actual?

Són dos equips molt diferents, amb històries molt diferents. Però hi ha una cosa en comú: tots dos equips han adquirit coneixements en la seva pròpia capacitat i personalitat en el transcurs de la competició. Partit rere partit, el nivell ha crescut, gràcies a les victòries contra grans rivals que es van trobar pel camí (la semifinal contra el Reial Madrid en aquest cas i els quarts contra el Barça en l’altre cas).

-Xavi i Pirlo són dos jugadors a qui s’ha comparat sovint. Vostè els coneix bé perquè ha jugat o amb ells o contra ells. Què en destacaria de cadascun d’ells?

Estem parlant de l’Olimp del futbol, en els seus nivells més grans d'intel·ligència. En el seu paper, crec que són jugadors únics en la història, fenòmens reals. Ha estat molt bonic poder jugar amb ells o contra ells.

-On creu que la Juventus pot ser més perillosa?

Les faltes llançades per Pirlo, la definició en atac amb Tévez i Morata, i la solidesa defensiva i la capacitat de tenir la possessió per defensar el resultat, en cas que aconsegueixi avançar-se en el marcador.

-Com creu que han evolucionat els dos equips durant aquesta temporada?

-Al començament de la temporada no només la Juventus no era favorita, tampoc ho era el Barça, que tothom considerava que era un equip extraordinari, però lleugerament per sota d’altres equips grans. El fet que hagin arribat a la final, i amb gran crèdit, mostra que aquesta fita s'ha construït dia a dia, victòria rere victòria.

-On creu que Allegri i Luis Enrique han deixat més empremta en els seus equips?

Allegri ha estat capaç de tenir un equip guanyador i millorar-lo sense sacsejades, de manera gradual, mitjançant la inserció dels seus principis sense perdre confiança en el seu equip. Avui Juve té un joc serè i organitzat, juga un bon futbol, d’alt nivell tècnic. Pel que fa a Luis Enrique, també es tracta d’una feina extraordinària. L'equip va trobar brillantor i gran unitat, garantint als tres grans jugadors d'atac la llibertat d'expressar-se, però sempre posant-se a disposició del grup.

-Com definiria la figura de Leo Messi?

-Messi és el número deu: el talent, l'instint, la passió, la màgia. Messi és un patrimoni del futbol, i tenim la sort que visqui el nostre temps, per poder-lo gaudir.

-S’atreviria a fer un pronòstic?

-Absolutament no... Ho he dit a l’inici: una final és una final.

Tornar a dalt