Cristian Tello, 86 partits amb velocitat i desequilibri

Cristian Tello, 86 partits amb velocitat i desequilibri

El jugador de Sabadell va debutar el 2011 i de seguida va demostrar la profunditat per la banda, fet que li va permetre consolidar-se al primer equip L’extrem ha marcat 20 gols en 86 participacions amb el FC Barcelona

Cristian Tello no serà jugador del FC Barcelona la temporada 2014/15 i, després de tres temporades jugant al primer equip, deixa el club amb un total de 20 gols en 86 participacions, en els quals ha deixat palesa la seva velocitat i capacitat de desequilibri. Les seves dianes s’han repartit entre la Lliga (11), la Copa del Rei (5) i la Lliga de Campions (4) i el balanç és de 66 victòries, tretze empats i set derrotes.

Aquest darrer curs 2013/14 va disputar 920 minuts en 30 duels. D’aquests, va ser titular en cinc enfrontaments, ja que Tata Martino el va utilitzar més com un revulsiu. Tres de les seves cinc dianes van arribar en l’exhibició que va fer a domicili contra el Llevant (1-4). En aquest partit d’anada dels quarts de final de la Copa del Rei va fer el seu primer i únic hat-trick. Els altres dos gols d’aquest últim curs van ser al Camp Nou contra el Celtic de Glasgow (6-1) i l’Osasuna (7-0).

Format a La Masia

El jugador de Sabadell, que aquest agost farà 23 anys, va iniciar la seva trajectòria al FC Barcelona als 11 anys, quan era aleví. Va formar-se durant cinc temporades a les categories inferiors del Barça (entre 2002 i 2007) i, quan era juvenil, va jugar a la Damm i a l’Espanyol.

L’estiu de 2010 va tornar al FC Barcelona per jugar al filial i el seu bon rendiment li va permetre entrar en la disciplina del primer equip.

Debut i doblet

El seu canvi de ritme per la banda i la seva bona definició de cara a porteria van poder-se comprovar ben aviat. El dia del seu debut al primer equip (8 de novembre de 2011) va marcar dos gols contra l’Hospitalet a la Copa del Rei. A la Lliga, va disputar els primers minuts el 28 de gener de 2012 contra el Vila-real i la primera diana va ser el 4 de febrer davant la Reial Societat.

Aquell curs 2011/12, Tello va ser una de les sorpreses agradables, ja que va fer 7 gols en 22 participacions. Un rendiment que va augmentar el següent curs 2012/13, amb 8 dianes en 34 partits disputats.    

L’extrem ha marxat del FC Barcelona com un futbolista consolidat i amb una Lliga, una Copa del Rei, una Supercopa d’Europa, un Mundial de Club i dues Supercopes d’Espanya en el palmarès. També surt després d’haver debutat amb la selecció espanyola absoluta i haver-se proclamat campió d’Europa amb el combinat sots-21 el 2013.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut