fcb.portal.reset.password

El Barça ha signat números boníssims defensivament parlant / FOTOMUNTATGE FCB

La porteria del Barça s’ha tancat amb pany i forrellat en aquesta primera volta de Lliga. Claudio Bravo, titular en les 19 jornades, ha rebut únicament 9 gols en contra en tots aquests partits, una xifra de rècord al Barça i també a la Lliga.

Suposa una mitjana de 0,48 gols rebuts per partit, xifra que supera la de qualsevol guanyador del Trofeu Zamora des de la temporada 1993/94, quan Francisco Liaño va obtenir el guardó amb una mitjana de 0,47. El porter del Deportivo va arribar a l’equador d’aquella competició havent rebut només sis gols en contra, tres menys que ara Bravo. Molina, de l’Atlètic de Madrid, va encaixar-ne un menys que el xilè el curs 1995/96. Cap altre porter de la Lliga supera les xifres actuals de Bravo a l’equador del curs.

En clau blaugrana, cal remuntar-se fins a la temporada 1986/87 per trobar xifres similars a les actuals. Llavors, Andoni Zubizarreta n'havia encaixat només 7 en 17 jornades en una Lliga que va acabar tenint fins a 44 partits, play-off inclòs. Víctor Valdés, el curs 2009/10, havia rebut 10 gols -un més que Bravo- en l’equador d’una Lliga de 20 equips com l’actual.

12 partits sense rebre gol

El més sorprenent d'aquesta xifra és com s'han repartit els gols encaixats per Bravo. Sis equips van marcar-li un únic gol (Celta, Almeria, Sevilla, Espanyol, Reial Societat i Atlètic), mentre que només un, el Reial Madrid, ha estat capaç de fer-n'hi dos o més. En total, Bravo ha superat 12 dels 19 partits de Lliga sense encaixar cap gol en contra.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();