Claudio Bravo i Xile empaten contra Mèxic en un partit vibrant (3-3)

La selecció capitanejada pel porter blaugrana haurà de certificar la classificació matemàtica en l'última jornada

Xile ha perdut l’oportunitat de ser el primer equip a classificar-se per als quarts de final de la Copa Amèrica després d’empatar 3-3 contra Mèxic. Arturo Vidal ha marcat dos gols i Vargas n’ha fet un altre, però no ha estat suficient per certificar la victòria de l’equip capitanejat pel blaugrana Claudio Bravo. Mèxic s’ha avançat en el marcador dues vegades a la primera part gràcies als gols de Vuoso i Raúl Jiménez, i ja a la segona Vuoso ha tornat a marcar per empatar el partit a 3. Mèxic ha demostrat que no són a Sud-amèrica per passar l’estona i encara tenen opcions de classificar-se per a la fase final en el seu darrer partit contra l’Equador. Per la seva banda, Xile s’enfrontarà a Bolívia en l’últim dia de la fase de grups.

Inici frenètic

Després de la victòria contra Equador dijous passat, l’amfitriona sabia que un triomf contra Mèxic certificaria el pas als quarts de final de la Copa Amèrica, però els mexicans han aprofitat l’ansietat de l’equip xilè i encara tenen esperances de classificar-se per a la fase final tot i haver empatat en el seu primer partit contra Bolívia (0-0). Mèxic ha hagut de sobreposar-se a l’absència de l’exblaugrana Rafa Márquez, que es va lesionar en el primer partit de la fase de grups, i ha ofert un gran espectacle anul·lant per complet durant els primers compassos del partit l’exblaugrana Alexis Sánchez i el migcampista de la Juve Arturo Vidal.

Una pluja de gols

El partit ha viscut un inici espectacular en els primers 21 minuts de joc. Xile ha perdut la pilota al mig del camp i ho ha pagat car amb un centre de Medina que Vuoso ha enviat a la xarxa de Claudio Bravo per avançar els mexicans. L’alegria ha durat poc als visitants que han vist com un cop de cap de Vidal a la sortida d’un córner ha propiciat l’empat, però els centreamericans, que han arribat a la Copa Amèrica amb una plantilla sota mínims, no han abaixat els braços. El porter del Barça ha salvat Xile amb una parada brillant que ha enviat la rematada de Flores al travesser. Tot i això, el davanter de l’Atlètic de Madrid Raúl Jiménez ha aprofitat el córner per marcar i avançar de nou els mexicans en el marcador. Els gols no s’han aturat i Vargas ha empatat el partit abans del descans rematant un centre de Vidal.

Dos gols anul·lats a Xile

Mèxic s’ha motivat gràcies a la seva gran primera part i Bravo s’ha tornat a lluir a la represa, salvant una rematada de Jiménez. Tot i això, Xile s’ha posat per davant gràcies al segon gol de la nit de Vidal de penal i hauria pogut sentenciar si l’àrbitre no hagués anul·lat per fora de joc el gol de Valdivia. Mèxic no s’ha rendit i Vuoso ha aprofitat una pilota llarga d’Alderete per superar Bravo i empatar el partit. Alexis ha tingut el 4-3 a les seves botes però l’àrbitre, de nou, ha invalidat la jugada i el gol per fora de joc. Ara Xile haurà d’esperar al partit de la matinada de divendres a dissabte contra Bolívia (1.30h) per certificar el seu bitllet per als quarts de final.