Cinc anys de la tercera Supercopa d’Europa

Cinc anys de la tercera Supercopa d’Europa

Un gol de Pedro a la pròrroga davant del Xakhtar Donetsk va coronar el Barça a Mònaco el 28 d’agost del 2009 Era la cinquena de les sis copes que el conjunt dirigit per Pep Guardiola va aixecar aquell any

Tal dia com avui fa cinc anys el FC Barcelona es proclamava campió de la Supercopa d’Europa per tercera vegada. El conjunt blaugrana, campió d’Europa tres mesos abans a Roma, s’enfrontava al Xakhtar Donetsk, campió de l’Europa League, a Mònaco. Un gol a la pròrroga (min 115) va decidir el títol.

Havia estat un partit amb poques oportunitats. Sobre una gespa molt irregular, els homes de Pep Guardiola van dominar clarament davant d’un Xakhtar molt conservador. La jugada decisiva va néixer en una associació entre Pedro i Messi: l’extrem canari batia el porter Pyatov amb un xut ras molt col·locat des de la frontal de l’àrea.

Havia nascut una estrella. Pedro, que ja havia disposat de minuts a la temporada 2008/09, va explotar definitivament aquell curs 2009/10. Més endavant es convertiria en el primer jugador de la història a marcar en sis competicions oficials diferents en una campanya.

Aquell any 2009 ha estat el de més èxit de la història del Barça. A la Copa, la Lliga i la Champions League del mes de maig s’hi van unir les Supercopes d’Espanya i d’Europa a l’agost i, finalment, el primer Mundial de Clubs al desembre. El Barça de les Sis Copes era una realitat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut