Bartomeu: “Desitjo que Messi i Mascherano guanyin el Mundial”

Bartomeu: “Desitjo que Messi i Mascherano guanyin el Mundial”

Una comitiva del FC Barcelona, encapçalada pel president, ha arribat a Rio de Janeiro aquest dissabte per fer costat als dos jugadors blaugrana a la final del Mundial

El FC Barcelona farà costat a l’Argentina de Leo Messi i Javier Mascherano a la final del Mundial. S’han desplaçat a Rio el president Josep Maria Bartomeu, el vicepresident Carles Vilarrubí, el director esportiu Andoni Zubizarreta i el seu adjunt, Carles Puyol. L'excapità blaugrana participarà en la cerimònia de lliurament de la Copa de la FIFA, en la jornada final del campionat, com a campió al darrer Mundial de Sud-àfrica amb la selecció espanyola.

La comitiva ja és a Rio de Janeiro després d'aterrar a última hora d'aquest dissabte. Abans d’emprendre el viatge cap al Brasil, el president Josep Maria Bartomeu ha atès fcbarcelona.cat per analitzar la participació dels blaugranes al torneig i ha destacat les seves expectatives de futur amb el primer equip.

Quina final preveu?

“La final del Mundial sempre és una gran festa del futbol. Tant Alemanya com l’Argentina estan jugant un gran Mundial, amb dos estils diferents. Serà disputada i possiblement es decideixi per petits detalls, com va passar a la final del 1990 entre els mateixos dos equips”.

Què desitja com a president del FC Barcelona?

“Desitjo que Leo Messi i Javier Mascherano guanyin el Mundial. Viatgem per fer-los costat. Es mereixen aquest gran èxit per les seves trajectòries. Són dos guanyadors nats, espero que gaudeixin de la final i que tinguin molta sort”.

Com valora el Mundial de Messi?

“Estic molt content que es trobi a les portes d’una final tan desitjada per ell. A més, ha participat d’una manera molt directa en totes les victòries del seu equip i li hem vist fer gols preciosos. El Leo ha tornat a demostrar que és el millor jugador del món. Els barcelonistes li fem costat davant d’aquesta nova final, després d’haver-lo vist créixer, formar-se i triomfar com a futbolista”.

I el de Mascherano?

“És un altre dels grans protagonistes d’aquest Mundial del Brasil. El seu futbol aporta criteri i estabilitat a la selecció argentina i, alhora, està demostrant personalitat, lideratge i esperit guanyador. Qualsevol equip voldria tenir un jugador del perfil de Mascherano. I el Barça té el privilegi de tenir-lo”.

Com ha viscut la greu lesió de Neymar Jr?

“Fins a la lesió estava fent un torneig increïble. Malgrat la seva joventut, la seva progressió futbolística i el seu lideratge han marcat la selecció brasilera. Hem viscut de prop la lesió, hem estat informats a través dels nostres Serveis Mèdics i en contacte permanent amb ell i la seva família. Ha estat un mal tràngol per a tots els aficionats al futbol, especialment per als brasilers i els culers. Vull desitjar-li una ràpida recuperació i enviar-li molts ànims. És molt jove i tindrà noves oportunitats de triomfar amb la seva selecció. Passi el que passi a la final, Messi i Neymar han estat dos dels referents del Mundial”.

Un altre jugador que ha sentit la cara amarga del futbol és Dani Alves. Com l’ha vist?

“En els partits que va jugar, Alves va tornar a ensenyar la seva qualitat futbolística. Ha rebut un cop important, però el seu caràcter farà que es rebel·li davant d’aquesta situació”.

Va poder seguir l’històric 1-7 d’Alemanya al Brasil?

“En aquells moments em trobava a l’AVE, de tornada de la visita a la capella ardent d’Alfredo Di Stéfano a Madrid. Anava sent informat a través de missatges al mòbil i reconec que la sorpresa va ser majúscula. Ningú s’ho podia esperar”.

Com valora la ràpida eliminació d’Espanya, amb una nodrida representació blaugrana?

“També va ser un fet inesperat. És el que té el futbol. Però crec que també cal destacar la qualitat dels rivals, tant d’Holanda com de Xile, que amb les seves trajectòries posteriors van confirmar el seu gran nivell. Les valoracions sempre s’han de fer en fred, amb temps; si no, hi ha el risc de perdre la perspectiva. La història destacarà tot el que han aportat els nostres jugadors a la selecció espanyola. I és ara, en la derrota, quan cal reconèixer tot el que han donat aquests futbolistes als èxits de la selecció espanyola”.

En el mateix grup hi havia Xile. Què li van semblar les actuacions d’Alexis Sánchez i Claudio Bravo?

“Tots dos han estat a un grandíssim nivell. Alexis ha liderat la selecció xilena i Bravo ha estat reconegut com un dels millors porters del Mundial. Vull aprofitar per agrair a Alexis la seva aportació al Club en els últims tres anys i desitjar-li nous èxits en el futur”.

No van tenir tanta sort el Camerun d'Àlex Song i la Croàcia d'Ivan Rakitic. Què els diria?

“Van tenir la desgràcia de caure en un grup potent, amb una de les favorites com el Brasil i una de les revelacions com Mèxic. Ens toca animar-los”.

Pateix per l’estat d’ànim d’alguns dels jugadors del Barça que no han obtingut els resultats esperats?

“Confio que tots s’hagin enriquit de l’experiència de jugar un Mundial. Ara, que es recuperin, que carreguin piles. Estic segur que afrontaran la nova temporada amb la màxima il·lusió i integrats en un col·lectiu molt renovat, que esperem que torni a aspirar a guanyar-ho tot”.

La final del Mundial pràcticament ha coincidit amb l’anunci del fitxatge de Luis Suárez. Què n’espera?

“Suárez aportarà la seva gran qualitat com a futbolista, els seus gols i unes ganes gegants de competir i de guanyar. Tots l’ajudarem, a ell i a la seva família, perquè tingui una ràpida adaptació a Barcelona i a l’equip”.

I en aquest sentit, creu que la sanció del davanter pot jugar en contra?

“Donem suport a la reclamació que juntament amb la Federació Uruguaiana farà al TAS i confiem que la resolució revisi la sanció inicial de la FIFA. Ell va reconèixer el seu error i el Barça l’ajudarà a integrar-se amb èxit de nou al món del futbol”.

Quines peces més buscarà el Barça?

“Centrarem tots els esforços a complir les peticions del cos tècnic, que passen, com sabeu, per incorporar alguns jugadors més. Probablement a la part defensiva”.

Quin mercat s’està trobant el Club?

“És evident que la conclusió del Mundial revitalitzarà les transaccions. Molts equips n’han estat pendents tant per vendre com per fitxar. Tothom confiava que els seus jugadors es revaloressin al Brasil”.

Com veu la configuració de la plantilla?

“M’il·lusiona, perquè estem fent realitat la remodelació profunda que ens havíem plantejat. Zubizarreta i Luis Enrique estan treballant per formar un equip que aspiri a tot. Estem en bones mans”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut