Així arriben Barça i Vila-real

El submarí groc torna al Camp Nou amb una ratxa de 18 partits sense perdre, però no coneix la victòria a l’Estadi des del 9 de març del 2008

El Barça i el Vila-real es veuen les cares aquest diumenge (21 hores) al Camp Nou en el partit corresponent a la 21a jornada de Lliga. Repassem les dades més interessants de la prèvia:

• El Barça no perd contra el Vila-real al Camp Nou des del 9 de març de la temporada 2007/2008, per 1 a 2, justament l’últim partit de Ronaldinho a l’Estadi. Des de llavors, en els deu últims enfrontaments de Lliga amb el Vila-real, el balanç és de tres empats i set victòries a favor dels culers.

• En els últims 10 partits de Lliga entre culers i groguets s’han marcat un total de 35 gols, amb una mitjana de 3,5 gols per partit.

• Els dos partits de la temporada passada entre Barça i Vila-real a la Lliga van acabar amb victòria blaugrana. El partit al Camp Nou va acabar per 2-1 amb dos gols de Neymar, i el del Madrigal va acabar amb 2-3 gràcies al gol de Messi al minut 82, que va permetre remuntar i seguir lluitant per la competició.

• El Vila-real arriba al Camp Nou en la seva millor ratxa amb 18 partits sense conèixer la derrota (13 victòries i 5 empats). Els de Marcelino no perden fora de casa en Lliga, des del 26 d’octubre enfront el Sevilla (2-1).

• El Barça rep els de Marcelino en el moment més òptim del curs amb set victòries consecutives contra l’Atlètic, l’Elx i el Deportivo en Lliga, i els dos matxs de vuitens i quarts de final de la Copa del Rei contra il·licitans i matalassers. En els set triomfs, els blaugranes han marcat 26 gols amb un mitjana de 3,7.

• El Barcelona és el segon equip més golejador de la competició domèstica amb 54 gols. Messi és el Pitxitxi blaugrana amb 21 dianes (1,1 de mitjana), seguit de Neymar amb 14 (0,87).

• El conjunt que dirigeix Marcelino García Toral és el segon menys golejat de la Lliga –empatat amb el Madrid– amb 17 gols encaixats, només superat pel Barça amb 9 gols.

• Els germans Dos Santos tornaran al Camp Nou com a jugadors del Vila-real. Jonathan ho farà per primera vegada, després d’haver vestit de blaugrana durant 12 anys i d’haver format part de la primera plantilla des del 2009fins al 2014. El seu germà, Giovani, també es va formar al planter del Barça i va ser integrant del primer equip la temporada 2007/08.

Luciano Vietto és el màxim golejador de l’equip de Marcelino amb 9 gols dels 33 del conjunt groguet.

• El porter Asenjo és el groguet que ha disputat més minuts amb 1.800, seguit per Bruno (1.659) i Mario (1.520). Per la seva banda, Bravo (1.800), Messi (1.755) i Busquets (1.506) són els blaugranes amb més minuts.

• En aquest mercat d’hivern el Vila-real s’ha reforçat amb dos jugadors: Joel Campbell, cedit per l’Arsenal i que podria debutar en Lliga aquest diumenge contra el Barça, i Eric Bailly, procedent de l’Espanyol i que es troba jugant la Copa d’Àfrica.