10 coses que hauries de saber de Jérémy Mathieu

10 coses que hauries de saber de Jérémy Mathieu

El francès ha disputat un total de 126 partits, més de 10.000 minuts i ha marcat sis gols en el seu pas per la Lliga, tres dels quals la darrera temporada Mathieu es retrobarà amb Jordi Alba, amb qui va compartir demarcació i tres temporades a València
  • Jérémy Mathieu va néixer el 29 d’octubre del 1983 a la localitat francesa de Luxeuil-les-Bains. Els seus primers passos com a professional van ser a les files del Sochaux, amb el qual va debutar a la Ligue 1 la temporada 2002/03 davant el Sedan amb només 18 anys.
  • El seu primer gol com a professional va ser davant el Rennes amb la samarreta del Sochaux i el primer títol va ser la Copa de la Lliga del 2004, també amb l’equip francès.
  • Abans de fer les maletes cap a un altre país, va passar per les files del també francès Tolosa, on hi va estar quatre temporades, des del 2005 fins al 2009, quan va aterrar a la Lliga BBVA amb el València.
  • Ha estat cinc temporades a l’equip de la capital del Túria. En el seu pas per la Lliga BBVA ha disputat un total de 126 partits, més de 10.000 minuts i ha marcat 6 gols. La temporada 2013/14 ha estat la millor de cara a porteria, amb tres gols a la Lliga (tots de cap) i un altre a les semifinals de l’Europa League davant el Sevilla.
  • Aquest any ha disputat 2.820 minuts a la competició domèstica i ha fet 1.490 passades, amb un encert del 82%. Ha vist nou targetes grogues i una de vermella.

  • Va coincidir amb Jordi Alba a les files del conjunt valencianista durant tres temporades, amb qui va compartir demarcació al lateral esquerre. De fet, l’ascens al primer equip d’un jove Alba va derivar d’una lesió del francès. Allà van coincidir tots dos fins que la temporada 2012/13 el de l’Hospitalet es va incorporar a la disciplina blaugrana, on ara es retrobaran.
  • Sense David Albelda, amb el retorn d’Éver Banega a l’Argentina i les lesions de Ricardo Costa, Mathieu ha exercit com a primer capità del València aquesta temporada.
  • Generalment ha desenvolupat la seva carrera esportiva com a lateral esquerre, però Unay Emery en ocasions va apostar per Mathieu com a extrem esquerre i Ernesto Valverde va ser el primer a col·locar el francès a l’eix de la defensa poc després de recuperar-se d’una lesió al tendó d’Aquil·les.
  • Ha passat per totes les categories inferiors de la selecció francesa fins que va debutar amb la selecció absoluta l’any 2011 davant els Estats Units i va disputar els 90 minuts amb els blues. Amb l’absoluta francesa ha disputat dos compromisos.
  • Mathieu s’uneix a la llista d’altres jugadors francesos que han vestit la samarreta del FC Barcelona com Abidal, Henry, Thuram, Giuly, Christanval, Dutruel i Petit, entre d’altres.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut