fcb.portal.reset.password

Van passar 2.871 dies entre el primer hat-trick de Leo Messi i el 30è / FOTOMUNTATGE FCB

1) A tot arreu. Per a Leo Messi no hi ha excepcions. Els seus hat-tricks es reparteixen entre Lliga (22), Champions (5) Copa (2) i Supercopa d’Espanya (1). 19 han estat al Camp Nou i fins a 11 a domicili.


2) Sinònim de victòria. Els partits amb hat-trick de Messi han acabat amb victòria sempre..., tret del primer cop en què l’argentí va fer tres gols. Va ser en el 3-3 contra el Madrid del 10 de març del 2007.


3) Tres contra tres. Tres equips han patit fins a tres hat-tricks de Messi. Són l’Osasuna, el València i l’Atlètic de Madrid. Els segueixen, amb dos, el Reial Madrid, el Màlaga, l’Espanyol i el Deportivo, l’únic conjunt que n’ha vist dos com a local.


4) Pòquers i repòquer. Cinc dels 30 hat-tricks de Messi han acabat sent més que un hat-trick. Contra l’Arsenal, el València, l’Espanyol i l’Osasuna l’argentí va arribar a signar quatre gols, mentre que amb el Bayer Leverkusen va segellar un històric repòquer de dianes.


5) Golejades d’escàndol. Sovint, els partits en què Messi ha fet tres o més gols han acabat amb victòries de rècord. Destaquen un 0-8 a Almeria o un 8-0 i un 7-0 al Camp Nou contra l’Osasuna.


6) Un rere l’altre. El crac argentí ha aconseguit encadenar un hat-trick rere l’altre, en partits consecutius, en quatre ocasions. En aquest cas, el seu millor registre van ser tres gols contra el Màlaga i quatre contra l’Espanyol en una mateixa setmana al final de la temporada 2011/12.


7) Els penals, actors secundaris. Només en sis ocasions -de les 30- els hat-tricks de Leo Messi han inclòs alguna diana de penal. Tres cops va marcar un gol des dels onze metres i tres més van ser dues les dianes de l’argentí des del punt fatídic.


8) Dos de rècord. Pel seu pes històric, segurament calgui destacar el hat-trick contra el Granada del 20 de març del 2013 (5-3) i l’assolit contra el Sevilla (5-1) el 22 de novembre del 2014. Van ser els dies en què l’argentí va superar César com a màxim golejador de la història del Club i Zarra com a màxim golejador de la història de la Lliga, respectivament.


9) Dretà Messi. El 25 de novembre del 2014 Leo Messi va signar el seu únic hat-trick rubricat exclusivament amb la cama dreta. Va ser a Nicòsia, contra l’Apoel (0-4).


10) La vintena víctima? Fins ara, un total de 19 equips diferents han patit un hat-trick del crac argentí. Amb tan sols 27 anys, a Leo Messi encara li queda molta corda. Quin equip serà la vintena víctima del ‘10’? Per calendari, Elx, Vila-real, Athletic Club i Llevant, que mai han encaixat tres gols seus, són els principals candidats.

Tornar a dalt