Deu anys del debut de Deco i Eto’o amb el Barça

El portuguès i el camerunès van debutar en un amistós amb motiu del centenari del Vilafranca Deco va obrir el marcador i Eto’o va ser l’autor de dos dels gols en el 0-6

Aquest 18 d’agost es compleixen deu anys del debut de Deco i Eto’o amb el primer equip del Barça. Van estrenar-se al Camp d’Esports del Vilafranca del Penedès, en un partit amistós amb 3.000 espectadors, amb motiu del centenari del Vilafranca. El Barça va poder guanyar amb comoditat gràcies als gols dels dos debutants, Deco (1) i Eto’o (2), i també als gols de Márquez, Giuly i Luis Garcia. La gran diferència entre els dos equips era evident: el Vilafranca militava a Regional Preferent Catalana i el matx va acabar amb un 0-6. No obstant, tant Deco com Eto’o van tenir un gran debut, que els va permetre mostrar a Rijkaard que podia comptar amb ells de cara a la temporada que estava a punt d'iniciar-se.

Gols al debut

El gol de Deco va ser una bomba des de fora de l’àrea al minut 12. El tir del portuguès va ser fort i directe, i el porter no va poder evitar-lo. Tot i les oportunitats, els gols d’Eto’o es van fer esperar una mica més. Al minut 35 va marcar el seu primer com a jugador blaugrana. Va ser un xut ras que va passar per sota les cames del porter, que no poder evitar el 0-3. Al minut 66 el camerunès feia el seu segon gol gràcies a una jugada de Deco. El Barça tancava el marcador. Pocs minuts després Eto’o era substituït per Arnau al minut 74. Deco va ser l’únic dels debutants que va disputar els 90 minuts.

Anys de títols i bon record

Deco va ser un dels protagonistes del Barça de Rijkaard. Un migcampista tàctic i entregat al grup que va sumar amb el Barcelona un total de sis títols. Eto’o no es queda enrere. El camerunès va entrar a les files barcelonistes el mateix any que el portuguès i va ser al Club fins al 2009, Va ser un dels membres del triplet la temporada 2008/09 i va guanyar un total de deu títols en cinc anys.