fcb.portal.reset.password

Bartomeu i Zubizarreta, aquest dimarts / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Com ja és habitual aquests darrers anys un cop tancat el mercat d’estiu, Josep Maria Bartomeu i Andoni Zubizarreta han comparegut davant els mitjans de comunicació per informar de l’activitat de l’Àrea de Futbol del Club. “Ha estat l’estiu més excepcional. Va passar quelcom que ningú esperava, l’adéu obligat de Tito Vilanova”, ha apuntat el vicepresident esportiu del FC Barcelona. Un canvi d’entrenador que va obligar el Club a reaccionar amb rapidesa. “Hem viscut un estiu complex però tenim la plantilla que volíem”, ha assegurat el director esportiu de futbol professional.

“Estic encantat de la plantilla que tenim. Jugui qui jugui, em sentiré extraordinàriament satisfet”, ha explicat Zubizarreta, que encara ha afegit: “L’equip competirà extraordinàriament bé. Ja ha guanyat un títol. Les copes no te les trobes al Museu. Te les emportes després de guanyar-les”. “El desig d’aquest equip de voler millorar sempre existeix i crec que estem enfocats en aquesta línia”, ha conclòs el director esportiu de futbol professional sobre una plantilla que tindrà les 25 fitxes ocupades.

Raonablement optimistes amb Puyol

El retorn del capità blaugrana podria ser el millor fitxatge per a aquest inici de temporada. “La seva recuperació està sent molt positiva i ho vam tenir en compte a l’hora de definir el futur immediat de la plantilla”, ha afirmat Zubizarreta. “Estem treballant amb la idea que es pugui reincorporar després de l’aturada pels compromisos internacionals. Som raonablement optimistes. Puyol ho ha passat malament i això ja és dir molt”, ha afegit el màxim responsable de l’Àrea de Futbol.

Zubizarreta ha reconegut que el Barça tenia un objectiu prioritari en la posició de central però que, a vegades, el mercat no et permet dur a terme l’operació que desitges. “Al llarg de la història del Barça la incorporació d’un central sempre ha estat complexa”, ha recordat. “Ningú m’ha dit que cap operació no es pogués fer per una qüestió econòmica. En qualsevol operació hi ha un moment en què t’has d’aturar quan creus que un jugador val una quantitat i no més", ha afirmat Zubizarreta.

Acord global de col·laboració amb el Santos

Josep Maria Bartomeu ha recordat que el cost del fitxatge de Neymar va ser de 57 milions d’euros, 17,1 dels quals corresponen als drets federatius del jugador. “El Santos ens ha alliberat del contracte de confidencialitat, però una de les empreses implicades, no”, ha apuntat el vicepresident esportiu del Barça. El que sí que ha explicat Bartomeu és: “Tenim un acord global de col·laboració amb el Santos de 7,9 milions d’euros i un dret preferent sobre tres dels seus joves futbolistes. No farem públics els noms per no posar-los el focus d’atenció al damunt. Si algun d’ells vingués, aquesta xifra ja seria un avançament del futur traspàs”.

Barça B, aposta pel talent

Per últim, pel que fa al filial blaugrana, Zubizarreta ha estat clar: “Hem optat pel talent. Sabem que tenim un equip extremadament jove però amb molt de talent. Hem de posar aquest talent a competir”. “Eusebio era el tècnic ideal per continuar al capdavant de l’equip. M’agradaria demanar que la gent anés al Mini a veure grans partits de futbol”, ha afegit.

Bartomeu i Zubizarreta han aprofitat la roda de premsa per repassar les altes -Neymar, Sergi Roberto i Oier-, les baixes -Thiago, Fontàs, Abidal, Villa i Muniesa- i les cessions –Krkic, Rafinha i Deulofeu- d’aquest estiu.

L’organigrama tècnic del primer equip

Bartomeu i Zubizarreta han presentat aquest dimarts l’organigrama tècnic del primer equip per al curs 2013/14, amb Tata Martino al capdavant i Pautasso com a segon entrenador. Roura i Rubi es mantenen com a assistents. “És l’equip tècnic que tenim. De moment no he vist ningú que es quedi amb els braços creuats. És un equip ampli però la sincronia entre tots ells és molt bona”, ha destacat un Zubizarreta que també ha tingut paraules d’elogi per al nou tècnic: “Felicitaria Martino per la flexibilitat que ha tingut en la seva arribada. L’equip també ha tingut una gran predisposició. Crec que estem trobant l’equilibri”.

Tornar a dalt