fcb.portal.reset.password

Andoni Zubizarreta / FOTO: ARXIU FCB

El Director de l’Àrea de Futbol, Andoni Zubizarreta, ha repassat l’actualitat esportiva del primer equip abans del segon clínic del 'Peace Tour' del FC Barcelona. Un dels temes tractats ha estat el futur de Cesc Fàbregas, a qui alguns rumors situaven al Manchester United: “Comptem amb Cesc. Ho vaig dir el dia de la presentació de Tito i també amb Tata: és un jugador extraordinari i un jugador que crea, finalitza i arriba. Estem encantats amb ell. És el ‘4’ del Barça”.

A més, ha recordat: “És un jugador que té contracte amb nosaltres”. També ha explicat que el United “entén la nostra posició” i que “ells renuncien a aquesta acció”. Preguntat sobre la posició del jugador, Zubizarreta ha respost: “No hi ha cap punt de vista més que aquest. El seu rendiment de l’altre dia [en el 48è Trofeu Joan Gamper] va demostrar que està endollat amb el Barça”.

Un central que sumi

El Director de l’Àrea de Futbol també ha parlat del reforç que busca el Barça per a la posició de central: “Buscarem allò que ens ajudi a ser més competitius, el millor jugador que podem tenir i el que s’adapti millor a les nostres necessitats. Sempre treballem per tenir el millor equip. Ja veurem qui serà”. Alhora, ha recordat que no hi ha cap pressa i que hi ha temps per fitxar-lo fins a la mitjanit del dia 31 d’agost.

Cap preocupació amb Neymar Jr.

Una altra de les preguntes que ha hagut de respondre Zubizarreta a Tel Aviv ha estat sobre la possible anèmia de Neymar Jr. L’exporter blaugrana ha parlat clar: “Ens hauria agradat que arribés perfecte, però perfectes a la pretemporada hi ha pocs jugadors que hi arribin. L’ajudarem perquè estigui en la millor condició, no és preocupant”.

Creu que el davanter brasiler està entenent de forma ràpida l’estil de joc del Barça: “En casos així, el jugador arriba d’una forma d’entrenar diferent de la nostra i ha d’adaptar-se al nostre treball. És el procés que ha de fer a la pretemporada. Encara queden dies perquè comenci la Lliga i és molt difícil que s’hi adapti al 100% fins llavors, però es veu que és un jugador que entén ràpid el tipus de futbol que nosaltres tenim”.

Martino, un tècnic “proper al jugador”

Zubizarreta també ha dit la seva sobre Tata Martino: “Crec que ell ho va dir a la seva presentació. És un tècnic proper al jugador, que l’escolta i el vol conèixer, i que ve a un Club amb una cultura clara de futbol. Intentarà aportar coses que creu que ens poden ajudar a millorar. Ara estem en aquest procés d’intentar fusionar aquestes dues formes de fer”.

Tornar a dalt