Valdés supera Oliver Kahn i es converteix en el segon porter amb més partits de Champions

Valdés supera Oliver Kahn i es converteix en el segon porter amb més partits de Champions

El porter blaugrana suma 108 partits a la màxima competició europea, per darrere de Casillas, primer amb 133 “Puc superar en partit oficials a la Champions el meu ídol, Oliver Kahn. Tot un orgull per a mi!”, escrivia dimarts Valdés a les xarxes socials

Víctor Valdés ha escalat a la segona posició de la classificació de partits disputats a la Lliga de Campions –incloent-hi les fases prèvies- per un porter. Amb el partit amb el Milan ja en suma 108 i supera Oliver Kahn, ja retirat, que es queda en tercera posició amb 107 i per darrere de Casillas, primer amb 133. Superar Kahn és “tot un orgull” per a Valdés, com va confessar un dia abans de jugar contra el Milan a través les xarxes socials. I és que el porter blaugrana sempre ha confessat que Kahn és el seu ídol.

Una assegurança a la porteria

El debut de Valdés va ser el 14 d’agost del 2002 a la ronda prèvia de la fase de grups davant el Legia i, des de llavors, només a la temporada passada ha encaixat més d’un gol per partit (1,54). Sumant els 108 partits disputats fins ara, a la Lliga de Campions encaixa només 0,81 gols per partit (88 totals), tot un valor segur sota els pals.

En la consecució de la segona Champions només va rebre 5 gols en els 12 partits que va jugar, que suposen només 0,41 per partit. D’aquests, 2 els va rebre a la fase de grups, 2 als vuitens amb el Chelsea i el de la final de París (2-1) amb l’Arsenal. Va ser vital, sobretot, a les semifinals i als quarts mantenint la porteria a 0 gols.

A la fase de grups, Valdés s’ha caracteritzat per encaixar molt pocs gols, sent així peça clau per accedir a vuitens. Durant les últimes cinc temporades, a aquestes alçades (amb 4 jornades disputades) només en la passada va encaixar més gols que partits disputats (5). De la 2009/10 a la 2011/12 només en va rebre 7 en total: 2 (2009/10), 3 (2010/11) i 2 (2011/12) respectivament.

Líder en actiu en títols

Pel que fa a títols, Valdés lidera la classificació de porters en actiu amb 3 Lligues de Campions (2006, 2009 i 2011). El segueixen amb 2 Iker Casillas (2000 i 2002) i Dida, que ara juga al Gremio de Porto Alegre (2003 i 2007). A la classificació de tota la història de la competició, Valdés comparteix el liderat amb Juan Alonso (Madrid), Sepp Maier (Bayern), Heinz Stuy (Ajax) i Ray Clemence (Liverpool).

El centenari, també amb el Milan

El Milan ja havia estat protagonista de la trajectòria de Valdés, ja que va assolir la més que respectable xifra de 100 partits a Europa en el partit de tornada de vuitens que va suposar la remuntada històrica davant l’equip italià. Ara també ha estat testimoni d’aquesta fita històrica per al porter blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut