Valdés i Piqué, els únics que sempre han estat titulars

El porter i el central són els únics jugadors que han sortit d’inici en els dotze partits oficials de la temporada Fins a la seva lesió, també Mascherano havia estat un fix en els onzes del Tata Martino

Víctor Valdés i Gerard Piqué són imprescindibles per al Tata Martino. El porter i el central són els dos únics jugadors de la plantilla blaugrana que han estat titulars en els dotze compromisos oficials de la temporada 2013/14. Valdés ha disputat tots els minuts i Piqué únicament se n’ha perdut 19, repartits en els trams finals dels partits contra l’Ajax (4-0) i el Valladolid (4-1). Cap altre jugador ha tingut tants minuts com ells.

Valdés, un mur

L’inici de temporada de tots dos està sent excel·lent. El porter ha mantingut a zero la seva porteria en set d’aquests dotze compromisos i únicament ha encaixat set gols (0,58 gols per partit). A més, cal recordar que les seves aturades a Màlaga, València, Vallecas o contra l’Ajax van resultar decisives per a la victòria de l’equip.

Piqué, una garantia

Semblant és el cas de Piqué. El central s’ha convertit en una garantia a l’eix de la defensa, on ha format parella amb Mascherano primer i amb Bartra després. Sempre ha rendit amb nota, ajudant en el joc aeri i fent també una diana contra l’Ajax, la que suposava el 3-0.

Cal recordar que el mateix Martino va reconèixer que la posició de central és la que més dificultats li presenta a l’hora d’elaborar les rotacions. Abans de lesionar-se, també Mascherano havia estat titular en els set compromisos disputats fins aleshores. Des de llavors, Bartra ha ocupat la seva posició, havent-ho jugat tot a un alt nivell.