fcb.portal.reset.password

Messi, amb Vilanova, durant un entrenament / FOTO: ARXIU FCB

Tito Vilanova ha deixat de ser l’entrenador blaugrana després de 400 dies al càrrec. En aquest any, sota la seva batuta, el FC Barcelona ha mantingut l’hegemonia i ha viscut una temporada inoblidable a la Lliga, on es van assolir els 100 punts. Mèrit de Tito que, conjuntament amb el seu staff i els jugadors, van saber afrontar l’adéu de Josep Guardiola l’estiu del 2012 sense que el nivell abaixés. Una victòria esportiva enorme.

A la Lliga, sense sostre

Anunciat com a nou primer entrenador el 27 d’abril i presentat el 15 de juny, Tito Vilanova va assegurar d’entrada que perdria “totes les comparacions” respecte a temporades anteriors. No va ser així. L’equip va complir a la Copa i a la Lliga de Campions arribant fins a semifinals i va completar una Lliga que quedarà per a la història.

La 22a Lliga, la de Tito i Abidal, serà recordada pels 100 punts assolits, pel rècord de gols (115), per la millor primera volta de la història (55 punts de 57 possibles) i per la màxima diferència sobre el segon classificat, el Reial Madrid. Per aquestes dades i també pel com, amb un estil de futbol que ha meravellat arreu.

Una lluita permanent

Malauradament, Tito Vilanova no sempre ha pogut gaudir d’aquests èxits des de la banqueta. Al desembre del 2012 se li va detectar una extensió de la seva patologia a la glàndula paròtide que el va impedir viure en directe el partit jugat a Valladolid i, més endavant, els compromisos que l’equip va disputar durant els mesos de febrer i març, època en què va estar tractant-se a Nova York. Tot i això, va seguir dirigint l’equip des de la distància, en permanent contacte amb el seu staff tècnic.

Cal recordar que Tito Vilanova va ser intervingut per primer cop de la seva malaltia el novembre del 2011, el dia que el Barça havia de viatjar a Milà per jugar un partit de la Lliga de Campions. Des de llavors, han estat gairebé dos anys de lluita permanent per al fins ahir tècnic blaugrana.

D’aquesta manera, Vilanova s’acomiada de les seves tasques com a tècnic blaugrana després de sis anys a la banqueta, en què ha assolit un ascens a Segona B amb el Barça B i un total de 15 títols amb el primer equip. Aquests bons records quedaran per sempre.

Tornar a dalt