fcb.portal.reset.password
Els cinc porters que han jugat més partits oficials amb el Barça abans de l'arribada de Ter Stegen

Els cinc porters que han jugat més partits oficials amb el Barça abans de l'arribada de Ter Stegen

Marc-André ter Stegen és el nou propietari de la porteria del Camp Nou per a la temporada 2014/15. L’alemany arriba al FC Barcelona com un dels porters amb més projecció d’Europa i després de tres bons anys al primer equip del Borussia Mönchengladbach. El director esportiu del Barça, Andoni Zubizarreta, va dir durant la roda de premsa de presentació: “La nostra aposta és Ter Stegen per totes les seves qualitats”. Així, el porter de 22 anys es converteix en el nou inquilí dels tres pals del Camp Nou.

El vintè des de Zubi

En els últims vint anys havien passat 19 porters pel primer equip del FC Barcelona. Des d’Andoni Zubizarreta, el seu gran valedor, fins a Víctor Valdés. Ter Stegen, el vintè, té el repte d’estar a l’altura dels grans porters que han defensat l’‘1’ blaugrana. I és que entre Zubi i Valdés, per exemple, sumen un total de 945 partits oficials amb el Barça.

Dels 19 porters dels últims vint anys, deu van ser fitxats i la resta van pujar des del filial. Busquets, Angoy, Arnau, Reina, Jorquera, Rubén, Miño, Oier i Valdés van tenir la seva oportunitat arribant des del Barça B –o Barça Atlètic, en el seu moment.

El més jove entre els fitxats

Ter Stegen arriba al Barça amb només 22 anys i, d’aquesta manera, es converteix en el porter que es fitxa amb menys edat al Club en els últims anys. Fins ara ho eren Andoni Zubizarreta i Robert Enke, que van signar pel Barça amb 25 anys. Altres, en canvi, van arribar amb una edat més avançada, com Pinto (33), Hesp (32) o Bonano (31).

El nou porter blaugrana és el segon alemany de la història que defensarà la porteria del Camp Nou. La temporada 2002/03 el desaparegut Robert Enke va arribar al Barça procedent del Benfica i es va convertir en el primer porter alemany de la història que vestia de blaugrana.

La presentació de Ter Stegen com a nou porter del Barça, que es va celebrar aquest dijous entre el Camp Nou i l’Auditori 1899, va ser la primera des del 2007. L’última que es va fer va ser la presentació de José Manuel Pinto, que va arribar al Club en el mercat d’hivern de la temporada 2007/08. Des d’aleshores, la porteria blaugrana no havia patit canvis a excepció d’Oier Olazábal com a tercer porter.

Els 19 porters des de ‘Zubi’

· Zubizarreta (410 partits oficials)
· Unzué (9)
· Busquets (117)
· Lopetegui (9)
· Angoy (11)
· Arnau (31)
· Vítor Baía (54)
· Hesp (144)
· Dutruel (22)
· Reina (49)
· Bonano (74)
· Enke (4)
· Jorquera (24)
· Rüstu (7)
· Rubén (3)
· Miño (1)
· Pinto (90)
· Oier (2)
· Valdés (535)

Tornar a dalt