fcb.portal.reset.password

Tata Martino ha analitzat el triomf del Barça sobre el Sevilla per 3 a 2 / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Gerardo ‘Tata’ Martino sempre s’ha caracteritzat des de la seva arribada al Barça per analitzar els partits des del punt de vista purament futbolístic. Després del triomf ajustat contra el Sevilla (3-2), Martino ha comentat: “En el primer temps hem fet tot el necessari per marcar, hem tingut cinc o sis opcions de gol”. Tot i així, al segon temps el partit ha fet un gir: “Els canvis del Sevilla ens han fet mal però hem trobat espais per poder tancar el partit i no ho hem fet”.

Els tres punts han perillat després del gol de Coke en el minut 89 que suposava el 2-2 i que ha arribat després d’uns minuts bojos. “Els gols del Sevilla han estat conseqüència de la falta de control del joc”, ha reconegut el tècnic argentí. En aquest sentit, ha afegit: “Hem guanyat però hem de treballar algunes situacions”. Just després, Martino ha insistit en un aspecte que ha remarcat en la majoria de rodes de premsa des que és tècnic culer: “Comparteixo totalment la idea de joc del Club en les últimes temporades, i pretenem recuperar alguns aspectes anteriors”.

Bloc i individualitats, de la mà

Tata Martino ha explicat un dels aspectes que han marcat la diferència contra el Sevilla i que ha permès finalment sumar els tres punts. “Si estem ben conjuntats, brillen més les individualitats”, ha comentat sobre les jugades dels gols de Messi –el segon- i d’Alexis –el tercer- després d’una jugada del ‘10’.

Durant la segona part el Sevilla ha arribat a la porteria de Valdés amb més freqüència que no pas durant la primera. En aquest sentit, Tata Martino ha advertit: “Hem de cobrir més els espais al voltant de Busquets perquè no estigui sol i el rival no trobi superioritats. Hem tingut problemes en el replegament”.

Detalls de Neymar i Messi

El partit s’ha acabat decidint amb un gol d’Alexis precedit d’una jugada de Messi, i en el segon gol s’ha pogut comprovar que la connexió Messi-Neymar ja dóna els seus fruits. Precisament sobre els dos cracs ha parlat Martino: “Neymar ha fet un partit impecable perquè no és només joc ofensiu, sinó també la feina fosca que fa per a l’equip”, i ha afegit sobre el ‘10’: “Messi ha començat a trobar pilotes favorables a la segona part i ha arribat amb molt perill”.

Tot i els dos gols rebuts, Martino ha defensat la bona actuació tant de Piqué com de Mascherano: “Mascherano té les condicions físiques per manar, corregir i tenir poder en defensa”, i ha afegit: “Comparteixo la iniciativa de Piqué quan puja a l’atac i en aquells moments hem d’ocupar aquella posició”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();