fcb.portal.reset.password

Roda de premsa de 'Tata' Martino a Rosario

L’anunci del fitxatge de Gerardo ‘Tata’ Martino no ha passat desapercebut a l’Argentina. El nou tècnic del FC Barcelona ha comparegut aquest dimarts davant els mitjans de comunicació a l’estadi del Newell’s Old Boys, el seu últim equip. "Estic molt agraït al Barça per haver-se fixat en mi. És una oportunitat summament important. Sempre tenim en ment que les coses surtin el millor possible i col·laborar junts”, ha afirmat el nou entrenador del Barça. "No m'ho esperava. Tots els equips ja han començat la temporada i m'havia preparat per descansar. La trucada del Barça em va agafar per sorpresa però m’omple d’orgull. S'ha donat la circumstància d'una notícia tan inesperada com la malaltia del Tito", ha reconegut. “És un desafiament enorme”, ha sentenciat.

Qüestionat sobre el fet de ser el nou entrenador de Messi, Martino no ha dubtat en dir: “Entrenar el Barça significa entrenar el millor jugador del món". "Segur que amb el dia a dia podrem garantir que continuï sent aquest jugador tan extraordinari", ha afegit el de Rosario.

L’estil Barça, definit

‘Tata’ ha apuntat que dirigir una plantilla com la del Barça és el que tot tècnic desitja i que té un repte concret: “Estar a l’altura de les circumstàncies i transmetre els seus coneixements als jugadors”. “Amb el dia a dia ens sentirem més còmodes. El primer que hem de fer per poder començar a treballar és establir les relacions personals”, ha puntualitzat.

Qüestionat sobre la filosofia i l’estil de joc del Barça, Martino ho té clar: "Sabem de la història del Barça i sabem que sempre respecta una forma de jugar. Hem de veure què podem aportar a una plantilla molt bona. El Barça té un estil definit i som nosaltres els que ens hem d'adaptar".

Martino ha assegurat que encara no sap quan debutarà com a entrenador blaugrana però també ha volgut fer partícips d’aquesta bona notícia a tota la gent del Newell’s en particular i d’Argentina en general. “Els detalls de com ha anat la decisió no els conec. Però segur que l’opinió de Messi i del seu pare han tingut el seu pes”.

Messi: “Quina sorpresa més agradable”

Les primeres reaccions dels jugadors tampoc s’han fet esperar. Messi ha afirmat el següent en el seu compte d’una nova xarxa social que promociona: “Quina sorpresa més agradable que l’escollit hagi estat Martino com a tècnic d’aquest equip”. “Si és el tècnic que ha escollit el Club, vol dir que és l’idoni. Que treballi bé i que els jugadors complim amb el què ell digui per tornar a treure coses positives aquest any”, ha afirmat Iniesta, un altre dels referents del Barça, en un acte celebrat a Júzcar (Màlaga).

Tornar a dalt