fcb.portal.reset.password

Tata Martino, feliç després de guanyar el primer títol com a tècnic del Barça / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Gerardo ‘Tata’ Martino ha guanyat el seu primer títol com a tècnic del FC Barcelona, però com ja va dir en la roda de premsa prèvia al partit de Supercopa contra l’Atlètic de Madrid, ha volgut recordar que la copa és fruit de l’esforç del Barça que va guanyar la Lliga la temporada passada. “És una final que es va generar per tot el que va passar bo la temporada passada. Jo estic aquí per una desgràcia i per tant som campions pels jugadors, per Tito i pel cos tècnic”.

En aquest sentit, i un cop ha acabat el partit, Martino s’ha sentit alleugerit ja que no era fàcil el paper que tenia, el de guanyar un títol: “M’he tret un pes de sobre guanyant aquesta Supercopa. Per a mi, que sóc un entrenador nou, no era el mateix guanyar que no guanyar”. És per això que l’ha viscut amb molta intensitat i després que l’àrbitre xiulés el final s’ha mantingut al marge de la celebració: “Tot el que passa bo i dolent en el futbol és per als jugadors i no m’agrada tenir un primer pla, i menys en aquesta Supercopa”, assegura.

“Pretenem molt més”

“Pretenem molt més i volem seguir insistint a treballar aquest tipus de partits”. Martino té clar que l’equip té marge de millora, però afirma: “No estem gens malament sabent que acabem de començar la temporada”. “Hem de buscar més velocitat, més precisió i atacar els espais”, ha comentat. I afegit que un dels objectius “és prolongar els primers 20 minuts, en què la mobilitat ha estat més ràpida”.

Tata Martino també ha dit: “Una de les meves intencions era recuperar la pressió però potser no ho podrem fer davant rivals que es queden al darrere”. Així, ha explicat: “Busquem que el Barça pugui recuperar les diferents maneres de jugar dels últims anys perquè puguem resoldre les maneres que eventualment els rivals ens proposin”.

Doblet Messi-Neymar

Contra l’Atlètic de Madrid Messi i Neymar han jugat per primer cop junts des de l’inici i Tata Martino se n’ha endut una bona impressió. “Han fet un bon partit però és cert que no s’han associat massa. Tot i que no tinc cap dubte que s’acabaran trobant”.

Zubizarreta: “Aquest títol és del Tito”

El director esportiu de futbol, Andoni Zubizarreta, ha valorat el títol de Supercopa d’Espanya aconseguit aquesta nit contra l’Atlètic de Madrid. Zubizarreta ha recordat Tito Vilanova, tècnic amb qui es va guanyar la Lliga i que, per tant, va donar l’opció de jugar aquesta competició: “Aquest títol és seu”. “Ha estat una final intensa. Han estat dos partits molt estrets. Hem jugat a un bon nivell però el rival també juga”. Zubizarreta ha destacat l’actuació de Valdés, providencial amb dues grans aturades: “Ha estat extraordinari. Està a l’altura dels millors del món”. També ha parlat de Neymar i Messi, que per primer cop han jugat junts des de l’inici. “Els he vist bé. Neymar a poc a poc va agafant els mecanismes. Crec que ens queda molt por gaudir d’aquesta parella”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();