Sis brasilers del Barça a la història dels Mundials

Sis brasilers del Barça a la història dels Mundials

Romário, Rivaldo, Giovanni, Ronaldinho, Alves i Neymar són els sis brasilers que han anat a un Mundial com a jugadors del Barça

Sis són els jugadors brasilers que han participat en un Mundial com a jugadors del FC Barcelona. Són Romário, Rivaldo, Giovanni, Ronaldinho, Alves i Neymar Jr, que s’estrena en un llistat ple de cracs de la ‘canarinha’.

Presència en els últims sis Mundials

El primer de tots va ser Romário. Culer entre el 1993 i el 1995, el ‘10’ del Barça va acabar el Mundial dels Estats Units com a campió del món i com a segon màxim golejador de la competició, amb un total de cinc gols marcats, només per darrere d’Oleg Salenko i Hristo Stòitxkov (sis gols cadascun).

El van seguir Giovanni i Rivaldo. El primer va ser blaugrana del 1996 al 1999 i el segon, entre el 1997 i el 2002. Tots dos van ser finalistes a la cita de França 1998 i Rivaldo també va participar en la del Japó i Corea el 2002, en què el Brasil va tornar a ser la campiona.

Per al Mundial 2006 també estava citat el brasiler Edmílson, blaugrana del 2004 al 2008, però una inoportuna lesió el va deixar fora de la cita.

El quart brasiler que va disputar un Mundial com a jugador culer va ser Ronaldinho. Fitxat el 2003 i blaugrana fins al 2008, el crac que va revolucionar el Barça va ser una peça clau al Mundial 2006, en què el Brasil no va poder repetir els èxits de les últimes cites mundialistes i va caure als quarts contra França.

Els dos últims d’aquesta llista són actualment jugadors del FC Barcelona. Dani Alves va jugar a Sud-àfrica el 2010 i repetirà ara com a amfitrió, en el que serà també el primer Mundial per a Neymar Jr.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut