Sevilla FC - FC Barcelona: Contundència sota la pluja (1-4)

El Barça se sobreposa a les adversitats i recupera el liderat de la Lliga a Sevilla Els gols d’Alexis, Messi (2) i Cesc han capgirat el resultat enmig d’un gran diluvi

Victòria valuosíssima del Barça al sempre complicat camp del Sevilla que té, a més, el premi del liderat perdut la setmana anterior. L’equip s’ha mostrat molt menys dominador del que en ell és habitual i s’ha vist superat en algunes fases, però en canvi ha ensenyat una eficàcia letal. Ni un gol matiner local, ni un aiguat universal li ha desafinat el punt de mira. Les dianes d’Alexis, Messi -dues i genials- i Cesc dictarien sentència.

Això sí, la primera part li ha sortit molt barata al Barça. El Sevilla ha tingut quatre oportunitats claríssimes, de les quals n’ha convertit una, mentre que els blaugranes han transformat les seves úniques de nítides. Els locals han sortit agressius i profunds. Generaven problemes a la sortida de l’esfèrica dels visitants amb un pressió alta i intensa.

El Sevilla s’ha avançat al minut 15 amb un gol afortunat. Rakitic ha protagonitzat una brillant jugada que ha culminat Alberto Moreno amb un xut que ha tocat en Bartra i ha despistat Valdés. A continuació perdonaria el segon en un cop de cap al pal de Bacca (min 20) i en una contra amb tot a favor de Rakitic, que ha disparat massa creuat (min 28).

Entremig, el Barça havia començat a trepitjar amb perill l’àrea sevillista. Empataria gràcies a Alexis (min 33), que, en posició molt dubtosa, ha rematat amb l’esquena una falta lateral servida per Messi. El partit estava obert i la defensa culer patia. Diluviava al Sánchez Pizjuán, quan Valdés ha salvat un tret a boca de canó dels locals. En el contracop, Messi s’apuntava l’1-2 amb una fuetada descomunal des de la frontal.

Amb aquella meteorologia era impossible seguir jugant. A la represa el temps milloraria lleugerament, tot i el fort vent. D’entrada, el Barça seguia sense poder fer llargues possessions i ha sofert un gran ensurt en una acció de Vitolo, precedida per una falta força evident a Montoya. L’equip ha respost amb un xut massa creuat d’Alexis (min 51), però a la següent jugada Valdés evitava l’empat amb una doble intervenció. Malgrat que la pilota s’encallava en una manta d’aigua, el ritme era vertiginós. D’infart.

El Sevilla s’havia estirat i el Barça l’ha enganxat, de nou, amb una ràpida transició en què Iniesta (assistent) i Messi (golejador) han estat els actors principals (min 55). La contundència culer havia decantat la balança. L’1-3 tranquil·litzava momentàniament l’equip i el partit. Xavi, Iniesta i Messi s’han fet per uns instants amb el control de la situació. Una garantia.

Ara semblava molt més a prop el quart del Barça que el segon del Sevilla, molt tocat. Malgrat això, l’equip ha perdut l'oportunitat de fer més gran la ferida i els d’Unai Emery, a poc a poc, s’ho tornarien a creure. Els últims cops de cua del Sevilla –sobretot a pilota aturada prèvia centrada per Rakitic- han provocat més d’un sobresalt, però no ha tingut l’encert de cara a porteria del Barça, que fins i tot anotaria el quart per mitjà d’un delicat Cesc Fàbregas.