Set anys seguits als quarts de final de la Lliga de Campions

Set anys seguits als quarts de final de la Lliga de Campions

Els blaugranes no han perdut un sol partit a quarts en les sis últimes temporades Ja coneix tres dels seus possibles rivals: Atlètic de Madrid, Bayern de Munic i PSG

Després de deixar enrere el Manchester City, el FC Barcelona ha posat rumb als quarts de final de la Lliga de Campions. Allà s’enfrontarà a l’Atlètic de Madrid, el Bayern de Munic, el PSG o a algun dels quatre equips que la setmana vinent encara han de segellar la seva classificació per a aquesta fase de la competició.

Pel que fa al conjunt blaugrana, és la setena temporada consecutiva que l’equip es troba entre els vuit millors del continent. A continuació repassem algunes de les curiositats de com han anat aquests sis últims quarts de final a Europa.

  • La temporada 2006/07 va ser la última en què el Barça no va accedir als quarts de final. Va ser eliminat als vuitens pel Liverpool. Els anglesos van guanyar 1-2 al Camp Nou i, tot i el gol d’Eidur Gudjohnsen a Anfield (0-1), l’equip, vigent campió de la competició, es va quedar a quarts.
  • A partir de la 2007/08, però, el pas a quarts s’ha repetit cada temporada fins a arribar a aquesta 2013/14, en què s’ha deixat fora el City als vuitens.
  • Tots els rivals a quarts d’aquestes set temporades han estat diferents. Fins ara, Schalke 04, Bayern, Arsenal, Xakhtar Donetsk, Milan i PSG s’han enfrontat als blaugranes en aquesta ronda.
  • El resultat més ampli en aquestes sis eliminatòries es va produir la temporada de la quarta Champions, la 2010/11. L’equip va escombrar el Shakhtar Donetsk guanyant 5-1 al Camp Nou i 0-1 a Ucraïna.
  • El Barça no ha perdut cap partit en les sis últimes eliminatòries de quarts: ha guanyat set partits i n’ha empatat cinc.
  • Quatre d’aquestes eliminatòries s’han jugat amb la tornada al Camp Nou, mentre que a les dues restants s’ha hagut de viatjar fora en el segon partit.
  • Només en una ocasió, la passada temporada contra el PSG, no ha estat necessària cap victòria per passar de quarts a semifinals. El resultat a París va ser de 2-2 i al Camp Nou es va tornar a empatar (1-1).
  • A més, des de la 2007/08 fins a la 2012/13 el Barça també ha accedit sempre a les semifinals i, o ha guanyat la final, o ho ha fet el rival que l’ha deixat fora en aquesta ronda.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut