R.Madrid - FC Barcelona: Nou èxtasi culer al Bernabéu (3-4)

R.Madrid - FC Barcelona: Nou èxtasi culer al Bernabéu (3-4)

El Barça guanya un Clàssic memorable, amb hat-trick de Messi, i s’enganxa a la Lliga Ha estat una nit de bogeria i preciositat futbolística, amb tots els ingredients

El Clàssic que s’ha viscut al Santiago Bernabéu el 23 de març de 2014 quedarà per a la posteritat. El Barça ho ha tornat a fer. Com el 2009, el 2010 i el 2012, els catalans, plens d'orgull, s’han tornat a endur els tres punts del camp de l’etern rival. Ha estat una nit de preciositat i taquicàrdia futbolística que col·loca la Lliga en un puny. Podia haver estat de glòria per a Di María i Benzema, però finalment s’han coronat, una vegada més, Iniesta i, especialment, Messi. El seu hat-trick ja és als llibres d’història. Com el partidàs viscut, amb tots els ingredients.

L’inici elèctric ja avisava d'una cita moguda. El Madrid intentava intimidar amb una pressió intensa i agressiva, però el Barça ha estat el primer a colpejar amb un gran gol amb l’esquerra d’Iniesta a passada de Messi. Tot seguit, Benzema ha perdonat la seva primera oportunitat de la nit (min 12) i Messi (min 15) i Neymar (min 18) –que ha reclamat un penal- també han tingut bones opcions. El Barça se sentia còmode quan traspassava la línia del mig del camp.

El Madrid trobaria la fórmula per desactivar la defensa blaugrana: per la banda esquerra i per mitjà de la societat formada per Di María i Benzema. Amb dues accions calcades l’argentí i el francès han capgirat el marcador en tres minuts (del 20 al 25), i encara n’haurien pogut firmar un tercer a continuació si Piqué no hagués aparegut sobre la línia. Després d’aquesta tempesta futbolística, els dos equips s’han donat una petita treva fins a l’aparició del més gran.

Vorejant el descans, Messi s’ha carregat l’equip a l’esquena, ha combinat amb Neymar i batria Diego López des de l’interior de l’àrea. Un gol succeït per una pica-baralla amb Pepe i Cesc de protagonistes. A continuació Benzema disposaria de la seva cinquena oportunitat clara en una primera part frenètica. Monumental.

Tres penals

A la represa, s’agreujaria la possessió barcelonista, encara que el Madrid ha tornat a oferir mostres de la seva verticalitat. Primer Valdés ha salvat una nova envestida de Benzema i després Cristiano Ronaldo transformava un penal inexistent –la falta d’Alves sobre ell mateix havia estat fora de l’àrea (min 54).

El 3-2 animava els locals, però el duel encara havia de fer un gir brutal. Al minut 61, Neymar encarava Diego López quan Ramos, sent l’últim defensor, l’ha fet caure. Penal i expulsió. Messi, màxim golejador de la història dels Clàssics, no fallaria. Ancelotti reaccionaria introduint Varane per l’omnipresent Benzema. Martino, per la seva banda, ha substituït Neymar per Pedro. El tècnic culer havia frenat ja la banda esquerra madridista.

A partir d’aquí el Barça s’abocaria a l’àrea contrària. Ho faria combinant amb paciència i confiança. Amb el Madrid atemorit, resant per poder contraatacar, Alves ha tingut el gol del triomf amb un cacau que ha picat a la base del pal (min 73). El Barça finalment obtindria el premi que mereixia en forma d’un altre penal, comès sobre Iniesta (min 84). Messi l’enviaria a l’escaire i rendiria, un cop més, el Bernabéu als seus peus. Als peus del Barça. Hi ha Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut