fcb.portal.reset.password
L'equip celebra el títol amb una foto de grup

L'equip va celebrar el títol la jornada següent després del partit contra el Valladolid. / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Era prop de mitjanit de l’11 de maig de 2013 quan finalitzava a Cornellà-El Prat el duel entre Espanyol i Reial Madrid (segon classificat). L’empat final (1-1) donava, de forma matemàtica, el campionat de Lliga al Barça. Era el 22è títol de Lliga per a l’Entitat, el quart en cinc anys, però també era el premi a una temporada en què l’equip va haver de superar diversos contratemps. I d’això en fa just un any.

Han passat 365 dies de la consecució d’un títol que va convertir-se en la Lliga dels 100 punts, però també en la Lliga de Tito Vilanova i Éric Abidal, que van haver de fer front a les seves malalties durant bona part del curs. Ara, el FC Barcelona manté opcions per ser campió i tornar a dedicar el títol a l’entrenador de Bellcaire d’Empordà, mort el passat 25 d’abril.

Sense jugar

L’alegria de saber que el Barça era campió de Lliga va agafar l’equip lluny d’un estadi de futbol. Els jugadors estaven convocats l’endemà al matí per anar a jugar a Madrid, ja que el Barça jugava el dia següent contra l’Atlètic de Madrid. Va ser un viatge ben plàcid. A quatre jornades per al final de curs, l’equip de Tito Vilanova ja havia complert l’objectiu i s’havia proclamat campió.

La sensació de guanyar la competició regular sense jugar va ser estranya (només hi havia els precedents de 1991 i 2009). El conjunt blaugrana va ser rebut al Vicente Calderón amb un passadís d’honor i va demostrar que encara no havien començat les vacances. Quedava un objectiu per complir.

Els 100 punts

Un dels trets més destacables de la temporada passada va ser el caràcter guanyador de l’equip. Tot i tenir feta la feina, el Barça va guanyar l’Atlètic de Madrid (1-2) per sumar tres punts i continuar mantenint una trajectòria exemplar. Els triomfs contra Valladolid (2-1), Espanyol (0-2) i Màlaga (4-1) van acabar de certificar la Lliga dels 100 punts.

Aquesta fita va complir-se, en part, gràcies al treball realitzat durant tot el curs. Especialment, en la millor primera volta de la història del Club: 55 punts de 57 possibles.

Tornar a dalt