Nou Lligues en l’últim sospir

Nou Lligues en l’últim sospir

En cas de victòria contra l’Atlètic de Madrid el FC Barcelona assoliria el seu segon títol en cinc anys en l’última jornada de competició Les dues de Tenerife i el penal de Djukic amb el València, altres precedents força propers

Aquest dissabte es viurà una última jornada d’infart. El Barça-Atlètic del Camp Nou decidirà el campió de Lliga 2013/14, un desenllaç que recorda, i molt, altres que van acabar amb final feliç per a l’afició culer.

El primer cop, el 1929

El FC Barcelona s’ha proclamat campió en l’última jornada de Lliga en un total de nou ocasions. La primera vegada va coincidir amb l’estrena de la competició l’any 1929, en què una victòria contra l’Arenas de Getxo assegurava el títol per als blaugranes (0-2).

Van haver de passar 18 anys perquè el Barça tornés a guanyar una Lliga en el partit final. Va ser el curs 1947/48, quan els gols de Seguer, Badenes i Valle van superar l’Athletic Club al camp de Les Corts (3-0). Un any més tard la història es repetiria contra l’Espanyol, el qual es guanyaria per 2-1 gràcies a dues dianes de César.

Les emocions no s’aturarien aquí. La temporada 1952/53 el Barça conqueriria el títol després de derrotar en l’última jornada l’Athletic Club per 3-2. Aquell dia van marcar Moreno, Kubala i Bosch, i el València quedaria segon. El mateix passaria el curs 1959/60, quan un 5-0 contra el Saragossa assegurava l’última Lliga abans d’un llarg període de sequera fins al 1974.

Quatre en els últims 22 anys

No caurien més Lligues en l’última jornada fins 32 anys després. La llarga espera, però, faria que arribessin molts anys seguits amb emoció fins al final. El 1992 i el 1993 la Lliga viuria un desenllaç idèntic, amb el Barça superant l’Athletic Club (2-0) i la Reial Societat (1-0), respectivament, i amb el Madrid deixant escapar el liderat amb dues derrotes consecutives a Tenerife.

Un any més tard, el 1994, tornaria a passar. Aquell cop, la jornada va ser completament d’infart. Un penal a l’últim minut errat per Djukic (Deportivo) contra el València, combinat amb la victòria del Barça contra el Sevilla al Camp Nou (5-2), assegurava la quarta Lliga consecutiva del Dream Team de Johan Cruyff.

El FC Barcelona aixecaria cinc Lligues més fins a la del 2010, l’última assolida a l’última jornada de competició. En aquella ocasió, un 4-0 sobre el Valladolid, amb gols de Luis Prieto (pp), Pedro i Messi (2), garantien la novena Lliga a l’últim sospir. Caurà la desena contra l’Atlètic de Madrid?

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut