fcb.portal.reset.password

Imatge de l'encaixada de mans entre Piqué i Neymar.

Gerard Piqué i Neymar Jr són els protagonistes d’una campanya de la FIFA i el centre Nobel de la Pau en la qual l’encaixada de mans és un símbol de pau, amistat i respecte per la societat. Dos jugadors del Barça, Piqué i Neymar, han estat els escollits per dur a terme aquest projecte que busca la igualtat. “El futbol m’ha ensenyat que pots aconseguir qualsevol cosa a la vida. Pot posar les coses en moviment, per tant és la nostra obligació fer servir la nostra popularitat per una bona causa”, explica el jugador brasiler, que disputarà la Copa del Món al seu país a partir del mes de juny.

El futbol m’ha ensenyat que pots aconseguir qualsevol cosa a la vida. Pot posar les coses en moviment

“Entenc aquesta feina com una vocació i crec que tenim l’obligació de lluitar per la pau i la justícia allà on estiguem. Em provoca tristesa saber que hi ha nens que estan obligats a créixer sense menjar, sense sostre, sense seguretat. Hem de centrar-nos a trobar solucions per ajudar-los en qualsevol cas”, reconeix Gerard Piqué, que disputarà el seu segon Mundial al Brasil. Així doncs, el primer pas, i no poc important, és una encaixada de mans entre dues persones que són iguals i diferents alhora.

Els primers passos

“Driblava per tota la casa i comentava les meves jugades. I em concedien altes. Si em topava amb el sofà, reclamava a l’àrbitre”, comenta Neymar, que reconeix que el seu pare “és més que un pare”: “És el meu millor amic, la meva vida”. Pel que fa al Mundial 2014, Neymar afirma: “Si Déu vol, celebraré la Copa del Món amb el Brasil. Estic decidit a posar-hi molt de part meva per fer feliços els nostres aficionats”.

Ens van portar pel bon camí a les categories inferiors, no només com a jugadors

Pel que fa a Piqué, que reconeix que canta “l’himne del Barça abans d’anar a dormir”, comenta com són les coses al futbol formatiu del Club. “Ens van portar pel bon camí a les categories inferiors, no només com a jugador. No importava com de bo eres. Si no respectaves les regles, la feina de l’equip o la humilitat, no tenies futur al Barça”, explica Piqué, que afegeix: “Amb 17 anys vaig marxar per créixer com a persona i vaig tornar a Barcelona com un home”.

Finalment, Piqué té ben clar un aspecte: “Quan sigui gran vull mirar enrere i recordar grans moments, i la Copa del món, òbviament, hi serà”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();