Miroslav Djukic, un entrenador de bons records per al Barça

Miroslav Djukic, un entrenador de bons records per al Barça

Cinc victòries, un empat i cinc derrotes és el balanç de l’ex defensa serbi en partits contra el Barça mentre vestia la samarreta del València El 1994, errant un penal, va ajudar el FC Barcelona a guanyar la quarta Lliga consecutiva del ‘Dream Team’

Miroslav Djukic no ha vestit mai la samarreta blaugrana. Molts aficionats blaugrana, però, encara recorden com el serbi va ‘ajudar’ a aconseguir la quarta lliga consecutiva del ‘Dream Team’ després d’errar un penal amb el Deportivo de la Corunya. Tot va succeir el 14 de maig de 1994, en una tarda de transistors i el títol de Lliga en joc. El Barça, amb 53 punts i dos menys que el Deportivo, va fer els deures i va guanyar 5 a 2 –gols de Stoichkov (2), Romario, Laudrup i Bakero­– a un Sevilla de Luis Aragonés amb homes com Unzué, Soler, Suker i Simeone.

Per la seva banda, el Deportivo de la Corunya no en feia prou amb l’empat per la diferència de gols. Al davant tenia el València de Guus Hiddink amb futbolistes com Quique Sánchez Flores, Mendieta i Mijatovic. Al minut 89 el Deportivo va tenir un penal a favor. El responsable de llançar la pena màxima va ser el defensa Djukic. Si marcava, era la primera lliga del Deportivo. En cas contrari, la Lliga era pel Barça. El serbi va tirar centrat i ras, González va aturar i l’eufòria es va desfermar al Camp Nou.

Balanç igualat del serbi com a jugador del València

Djukic va jugar al Deportivo fins al 1997, per fitxar després pel club que ara mateix entrena. Amb el València va jugar entre les temporades 97-98 i 02-03. En aquests temps, el defensa va jugar onze partits contra el FC Barcelona, amb un balanç de cinc victòries, un empat i cinc derrotes.

En tots aquests enfrontaments, va veure dues targetes grogues i només va sortir de suplent en el partit Barça-València de la temporada 01-02 que va acabar amb el gol de xilena de Rivaldo, invasió de camp i el FC Barcelona classificat per a la Lliga de Campions en detriment del mateix conjunt “txe”.

Segona temporada com a entrenador de Primera

Després de retirar-se com a futbolista a Tenerife el 2004, Djukic va decidir fer-se entrenador. El seu primer equip al futbol espanyol va ser l’Hèrcules (10-11), amb el qual no va poder evitar el descens. Aleshores, va agafar les regnes del Valladolid i el va pujar de Segona Divisió a Primera. A la categoria de plata va guanyar els dos partits contra el filial blaugrana (1-0 al José Zorrilla i 1-2 al Miniestadi).

Ja a la Primera Divisió, Djukic no sap què és guanyar al FC Barcelona. La temporada passada els blaugranes van guanyar 1-3 a Zorrilla i, al Camp Nou, el resultat va ser de 2-1. Ara, amb el València, ha iniciat la seva segona temporada a la Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut