fcb.portal.reset.password

Leo Messi, amb dos joves d'Israel i Palestina / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

[[DES_1]]Leo Messi, amb un jove palestí i un d'israelià a cada costat. Mohamad, 17 anys, palestí de Jericó, i Assael, 19 anys, israelià que camina amb crosses, tots dos amb una samarreta en què es podia llegir la paraula ‘Pau’ escrita en català, anglès, hebreu i àrab. Aquesta imatge resumeix el que s’ha viscut aquesta tarda a Tel Aviv i el que el Barça ha volgut transmetre en aquest 'Peace Tour': el poder del futbol per estendre ponts de pau.

Els nens, protagonistes

L’estadi Bloomfield, a Yafo, una de les zones menys afavorides de la cosmopolita Tel Aviv, ha estat l’escenari de la visita del Barça i d’una jornada de retrobament entre joves israelians i palestins. Des de la sortida dels jugadors al terreny de joc, acompanyats d’un nen de cada nacionalitat a cada costat, fins a la foto final.

Durant el clínic, a la part inicial de l’entrenament hi han participat 40 nens i nenes, 20 seleccionats pel ministeri d’Educació d’Israel i 20 més del Centre Shimon Peres per la Pau, provinents de dos equips de futbol, l’àrab Bnei Sajnin i el jueu Betar de Jerusalem. D’aquests 40 nens també hi havia alguns participants amb diferents discapacitats, com és el cas d’Assael, que va perdre una cama.

Estadi ple i un mosaic espectacular

“L’expectació ha estat màxima. Em trucaven fins i tot a la 1 de la matinada per demanar entrades!”, explica Ido Sharir, director general del Centre Shimon Peres per la Pau, que ha convidat al partit 1.500 nens israelians i 500 de palestins. Fins a 500 autocars de diversos punts d’Israel han fet cap fins a Tel Aviv per assistir a una jornada que difícilment oblidaran. Només començar la sessió, s’ha pogut veure un mosaic espectacular format per les 15.000 cartolines que s’havien repartit a l’estadi.

Aquest últim acte a l’Orient Mitjà, presidit per Sandro Rosell i Shimon Peres, resumeix a la perfecció els reptes que s’havia plantejat el FC Barcelona quan va programar aquest 'Peace Tour'. El futbol com a punt de trobada per la pau.Xavi : "Crec que ha estat molt enriquidor per a tots nosaltres"

Un cop acabat el clínic, Xavi Hernández ha declarat la seva satisfacció per entrenaments com el d'aquest dissabte o diumenge: "Ha estat una experiència molt positiva. El fet d'haver estat en contacte amb nens i joves palestins i israelians crec que ha estat molt enriquidor per a tots nosaltres. La gent ha disfrutat amb la nostra visita i nosaltres hem intentat correspondre'ls i posar el nostre petit gra de sorra per la pau i la convivència entre els dos pobles".

Sessió més intensa de treball

A diferència del que va passar a Dura, el tram final de l’entrenament ha estat més llarg i intens. Els tradicionals rondos i els exercicis de possessió de pilota s’han combinat amb una part més tàctica. Tata Martino, que ha dirigit personalment aquesta part de l’entrenament, ha treballat amb els centrals i els migcampistes exercicis de sortida de pilota des del darrere i les cobertures que els migcentres havien de fer en posició defensiva. Cristian Tello, per la seva banda, ha fet exercicis de recuperació al marge.

Tornar a dalt