fcb.portal.reset.password

Tata Martino, en roda de premsa / FOTO: MIGUEL RUIZ-FCB

Tata Martino viurà a partir d’aquest dimecres la seva primera final com a entrenador del FC Barcelona. “Dirigint el Barça les aspiracions i obligacions passen sempre per guanyar, així que intentarem fer les coses bé per poder endur-nos el títol”, ha explicat.

Ha insistit en la durada de l’eliminatòria -180 minuts- i en la importància de jugar-la amb el cap: “Al Barça és difícil no assumir el rol de favorit. Però el fet d’acceptar-lo no vol dir que el títol estigui garantit. En una competició com la Lliga, de 38 jornades, hi ha més possibilitats que en una final que es decideix en 180 minuts, on tot s’iguala. Només cal una bona o una mala nit per guanyar-la o perdre-la”.L'Atlètic és un equip molt intens que se sent còmode encara que no tingui la possessió

El tècnic s’ha referit també a la dificultat del rival, el vigent campió de Copa i un equip que amb el Cholo Simeone ha recuperat la seva millor versió: “L’Atlètic de Madrid, per com ho ha fet en els darrers temps, per com juga, per com sotmet els seus rivals, per la seva solidesa i, sobretot, per com guanya, és una prova duríssima”. I ha afegit: “És un equip molt intens que se sent còmode encara que no tingui la possessió. Quan la té, és summament vertical i té jugadors per atacar, i també li agrada jugar les segones pilotes”.

Sobre l’hora del matx, previst per a les 23 hores, ha indicat: “Crec que no és un horari habitual per a un partit de futbol, però mai m’agrada posar cap tipus de justificació a una mala actuació. No per jugar a aquesta hora el Barça ha de deixar de jugar bé i de guanyar”.

Preguntat per la possible titularitat de Neymar Jr, Martino ha mantingut la incertesa: “Caldrà esperar fins a l’hora del partit”. Ha avançat, però, que intentarà que tota la plantilla arribi implicada fins a final de temporada, cosa que atorgarà minuts a tots durant el curs.Les decisions les prenc jo, però és estrany que jo prengui una decisió dràstica sense parlar-la abans

A mesura que avancen els dies cada cop va quedant més clara la forma de treballar de Tata Martino a Barcelona. Aquest dimarts ha donat més detalls de la substitució de Messi contra el Llevant: “Es tracta d’un tema de comprensió de totes dues parts. Messi entén de què va això. Està clar que ho hem parlat i està clar que jo també hauré de ser prou curós per no treure’l cinc vegades seguides. És una relació d’equilibri”.

Ha continuat així: “És el tracte que pretenc amb Messi i amb els jugadors. Les decisions les prenc jo, però és estrany que jo prengui una decisió tan dràstica sense parlar-la amb els jugadors. Em sento més còmode havent-ho dialogat abans amb ells. I si el jugador em convenç, no passa res si jo haig de reconsiderar una opinió”.

D'altra banda, l’entrenador s’ha referit al fet de dur força dies d’entrenaments seguits: “Jo m’haig d’acostumar a una forma de treball que hi ha a Espanya, no només a Barcelona. Si m’haig de guiar pel meu últim any a Newell’s, t’haig de dir que he arribat a treballar 35 dies seguits. Aquesta, ara, és una etapa de coneixement en la qual també hem de guanyar. Estem tractant de veure com convivim aquestes diferents cultures que ens hem ajuntat”.

Tornar a dalt