fcb.portal.reset.password
Martino, en una roda de premsa a la Ciutat Esportiva

Gerardo 'Tata' Martino / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

L’Atlètic de Madrid – Barça d’aquest dissabte és l’últim partit de la primera volta de la Lliga. Possiblement per això, amb molt de camí encara per recórrer, Tata Martino ha restat una mica de transcendència al desplaçament al Vicente Calderón: “Queda tota una volta i no crec que sigui un partit tan decisiu com ens pensem pel que fa al desenllaç de la Lliga però sí que crec que és important per al futur immediat d’ambdós conjunts, tant a la Champions com a la Copa. És un duel important a nivell anímic”.

L’entrenador del Barça considera que la situació dels dos equips és similar i no ha escatimat elogis cap al rival: “L’Atlètic de Madrid és un equip molt fort, un dels conjunts més seriosos i més sòlids d’Europa. Tot fa pensar que veurem un gran partit”. “Nosaltres estem molt millor, tant a nivell individual com col·lectiu, que fa cinc mesos, quan ens vam veure les cares a la Supercopa d’Espanya. L’Atlètic de Madrid ha mantingut un gran nivell des d’aleshores”, ha afegit el tècnic argentí.
Estem en el nostre millor nivell però a mi m’agrada pensar que encara estem lluny del nostre sostre
Martino ha avançat que l’equip procurarà mantenir el nivell mostrat en els darrers compromisos, amb una circulació ràpida de pilota i evitant llançaments de córner i faltes a prop de l’àrea que donin avantatge al joc aeri dels matalassers. “Haurem de ser més efectius de cara a la porteria rival que a la Supercopa. Estem en el nostre millor nivell però a mi m’agrada pensar que encara estem lluny del nostre sostre i que en aquests cinc mesos que falten encara podrem millorar el nostre rendiment”, ha explicat l’entrenador blaugrana a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva.
No podem oblidar que Messi ha acumulat 60 dies d’inactivitat i que només ha jugat 30 minuts. Cal avaluar bé la decisió
Pel que fa a la presència o no de Messi en l’onze inicial, Tata Martino ha donat el seu punt de vista: “Messi està bé, ja ho va veure tothom. No obstant, ve d’un període molt llarg d’inactivitat i s’ha d’avaluar si està en condicions de completar un partit sencer d’aquesta exigència”. “No podem oblidar que ha acumulat 60 dies d’inactivitat i que només ha jugat 30 minuts”, ha afegit Martino, que prendrà la decisió després d’avaluar-la amb els metges, la resta de tècnics i el mateix jugador. “Encara no he parlat amb Messi, i això que amb ell hi parlo molt. En qualsevol cas, com a molt, ell em podria dir que se sent en perfectes condicions per sortir d’inici si ho crec oportú”.

Amb Messi a l’onze o no, Martino s’emporta 22 futbolistes cap a Madrid, inclosos Alves i Neymar, que han completat els darrers entrenaments amb normalitat, i Afellay. “És cert que encara no té l’alta mèdica però m’ha semblat oportú que tots els jugadors que s'entrenen amb normalitat viatgin a Madrid”, ha apuntat el tècnic del Barça. Martino ha reconegut que els jugadors estan en un gran estat de forma i que cada vegada té més dificultats per seleccionar-ne onze. Aquest dissabte prendrà una nova decisió.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();