fcb.portal.reset.password

Martino somriu durant la xerrada / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

El Tata Martino ha estat el gran protagonista de la tercera xerrada del Fòrum Fundació, la primera d’aquesta temporada. L’actual tècnic blaugrana ha compartit escenari amb l’exjugador i exentrenador Carles Rexach per parlar sobre “La banqueta del Barça”. Martino i Rexach han fet passar una molt bona estona als assistents que hi havia a la Sala Auditori 1899, entre els quals, el president Sandro Rosell.

“El Barça és molt gran i molt difícil. És més gran del que un s’imagina des de fora i el dia a dia és complicat. No hi ha temps per a la relaxació i sempre s’ha d’intentar guanyar-ho tot”, ha assegurat Martino en la seva primera intervenció. El que més l’ha sorprès fins ara és aquesta necessitat de buscar tres peus al gat: “Sempre es busca alguna crisi. Quan els resultats són bons i no es poden discutir m’imagino que apareixen aquests tipus de debats sobre la possessió de la pilota, Neymar, etc.”.

Fidel seguidor del Barça

L’entrenador del FC Barcelona, que ha reconegut que va visitar el Museu quan dirigia el Newell’s, ha afirmat que fa anys que segueix el Barça des de la distància. “A l’Argentina estem molt pendents del que passa a Europa i, sobretot, a Espanya. Hem seguit tota l’evolució del Barça. Ha adoptat un estil de joc que és molt atractiu. L’he vist moltes vegades assegut davant el televisor. Un cop aquí, havíem de respectar aquest estil”, ha explicat l’argentí. En aquest sentit, únicament ha afegit: “Em semblava molt interessant recuperar algunes variants tàctiques que el Barça ja havia utilitzat en el passat”.

Martino ha confessat que el seu fitxatge pel Barça ha estat com un conte de fades dels que explica als seus fills i que per això s’autoexigeix el màxim: “El Barça és un desafiament molt important i alguns cops em dic a mi mateix que he d’estar a l’altura”. “Es descansa bé la nit en què guanyes però l’endemà ja has de pensar en el següent rival”, ha apuntat.

Rondos, polos, cinema i Clàssic

“M’impressiona veure com s'entrenen. Admiro, per exemple, com fan un simple rondo. Si no el mires i només escoltes el so de la pilota, t’adones que és una percussió constant i rapidíssima”, ha assegurat un Martino molt distès. El tècnic blaugrana ha afirmat que encara viu a l’hotel, que és un fan del cinema policíac i d’intriga i que el polo verd que llueix als partits és un regal de la seva dona. “Ja començo a veure força gent amb el polo pistatxo!”, ha exclamat enmig d’un somriure generalitzat.

Finalment, pel que fa a alguns aspectes de l’actualitat, Martino ha dit que cal incloure l’Atlètic de Madrid en la lluita pel títol de Lliga, que Puyol s'entrena bé però que s’ha d’anar amb cautela amb la seva tornada i que ja comença a entreveure el seu primer Clàssic a l’horitzó: “Un sempre s’imagina com pot ser un Clàssic. No obstant, d’entrada tinc l’obligació de pensar en els partits immediats (Osasuna i Milan). Faria malament si pensés en el Reial Madrid”.

El retrat de Rexach

Carles Rexach ha definit el Tata Martino amb el seu particular punt de vista: “M’agrada perquè és un entrenador normal i això ja és molt important”. “Transmet tranquil·litat i això és bàsic. Des de fora sembla que no es posa nerviós, que domina la situació”, ha afegit. Segons Rexach, Martino és una persona propera a la gent.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();