fcb.portal.reset.password

 

Maradona, abans del partit del 8 de gener del 1984 / FOTO: ARXIU FCB

Que Diego Armando Maradona i Leo Messi coincideixen en moltes coses ho sap tothom: tots dos són argentins, es troben entre els millors de la història i han jugat al FC Barcelona. El que és més estrany és veure com tots dos coincideixen també en petites coses, qüestions que no són més que anècdotes, però que enforteixen més les seves històries paral·leles.

La que ens ocupa és un d’aquests casos. El 8 de gener del 1984 Diego Armando Maradona reapareixia al Camp Nou després de lesionar-se greument contra l’Athletic Club tres mesos abans. El seu retorn es produïa en el primer partit de l’any en un partit contra el Sevilla al Camp Nou. I va ser una reaparició d’aquelles que fan goig: titular, va jugar 68 minuts i va signar un doblet que va ajudar el FC Barcelona a guanyar per 3-1. Buyo era el porter del Sevilla aquell dia.

“Sóc molt feliç. M’ha sortit un partit bonic, però vull agrair la col·laboració dels meus companys, que m’han facilitat les coses, i, sobretot, l’afectuosa benvinguda que m’ha donat la gent. Per molts gols que faci, mai els podré tornar tanta estima”, declarava el Pelusa un cop acabat el partit.

Exactament trenta anys després, el 8 de gener del 2014, la història s’ha repetit punt per punt amb Leo Messi com a protagonista. L’argentí, fora dels terrenys de joc des del mes de novembre, estrenava l’any al Camp Nou. En el seu cas, com a suplent i contra el Getafe, en un matx corresponent a la Copa. El resultat final és calcat al de Maradona: dos gols en un retorn memorable a la competició. En 30 minuts sobre la gespa.

Paraules semblants

També el seu discurs postpartit s’ha assemblat al de Maradona: “Les meves ganes són les de retirar-me aquí. Mentre la gent m’estimi, vull jugar tota la meva carrera al FC Barcelona”. Com el seu compatriota, també tenia paraules d’elogi cap als seus companys: “La plantilla demostra que és gran i que ningú és imprescindible. Jugui qui jugui ho fa perfectament. És una plantilla que respon”.

Sembla que el Getafe tingui un imant que apropi Messi a Maradona. En un altre partit contra els madrilenys, el 18 d’abril del 2007, el primer va copiar la diana del segon als quarts de final del Mundial de 1986. Una coincidència més.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();