Manchester City FC - FC Barcelona: Sempre grans (0-2)

El Barça obté una meritòria victòria al camp del Manchester City amb gols de Messi (de penal) i Alves

El Barça ha posat un peu als quarts de final de la Lliga de Campions en vèncer a l’imponent Etihad Stadium per 0-2. Un penal polèmic que ha comportat l’expulsió clara de Demichelis al minut 53 ha tancat un partit entre dos equips prudents i poc profunds, i n’ha obert un altre de nou amb el Barça, seriós i dominador, per davant en el marcador. El Manchester City ha estat a punt de sortir-ne prou ben parat, i fins i tot Valdés ha hagut d’intervenir decisivament, però a última hora ha aparegut Alves per oferir un botí impagable.

Ha sorprès el Manchester City amb una sortida exageradament tímida. Cedia per complet la pilota al Barça, concentrat. Amb Iniesta d’extrem esquerre i Messi de fals nou, s’acumulaven els homes a la medul·lar. Hi havia embús en direcció a la porteria. Els locals també hi contribuïen amb una defensa bastant avançada. Després dels 15 minuts inicials de domini absolut culer, els ‘sky blues’ es traurien la son de les orelles.

La vareta màgica de Silva ha revifat el City, que n’ha tingut dues de clares en una internada de Negredo (min 19) i una falta lateral aturada per Valdés en dos temps (min 24). La verticalitat dels de Pellegrini era descomunal. Res de nou.

Superats deu minuts de desajustos, el Barça ha tornat a controlar la pilota i amenaçaria, per fi, els dominis del porter Hart. El partit s’ha endurit i trencat per estones, amb targetes i penals reclamats per banda. Buscaven els visitants les diagonals d’Alexis per eixamplar el camp. Els locals, per la seva banda, potenciaven el seu temible joc aeri a través de centrades des dels laterals cap al caçador Negredo. El duel s’havia traslladat al terreny més tàctic.

Penal i expulsió

El partit, i potser l’eliminatòria, viuria el seu moment clau al minut 53. Entre Busquets i Alba han robat l’esfèrica a Navas, se l’ha endut Iniesta i ha assistit Messi. S’escapava com un coet cap a la porteria el ‘10’, però Demichelis l’ha caçat per darrere quan entrava a l’àrea. Penal i expulsió. I Messi no ha perdonat el 0-1. Tot seguit, el City ha quedat molt tocat i el seu entrenador s’ha vist obligat a rectificar el dibuix amb dos canvis.

Conscient del tresor que havia trobat, el Barça preferia adormir el partit amb llargues possessions, fet que els locals miraven d’impedir a base d’orgull. Però no n’hi havia prou. L’equip acabava creant espais i va disposar de dues enormes ocasions a les botes de Xavi i d’Alves. Tot i aquest parell d’aproximacions, el Barça semblava conformar-se amb el valuós 0-1 i el City arribava a les acaballes amb vida.

Tant, que Valdés ha salvat l’empat de Silva amb una aturada sensacional (min 76) i als últims minuts hi ha hagut més sensació de perill a l’àrea del Barça que a la del City. Dani Alves clavaria l’estocada al rival al minut 90. Després d’una paret amb Neymar batia Hart per sota les cames i deixava els quarts a tocar. En tres setmanes, el Camp Nou dictarà la sentència de la supereliminatòria.