Manchester City – FC Barcelona: Sabies que…

Manchester City – FC Barcelona: Sabies que…

Serà el primer partit oficial entre els dos conjunts, que fins ara han disputat sis amistosos El primer duel va ser el 1952 a Les Corts (5-1) i l’últim, al Camp Nou en un Gamper l’any 2009 (0-1)

El FC Barcelona inicia aquest dimarts (20.45 h, TV3 i TVE) el camí cap a la final de Champions de Lisboa enfrontant-se en el partit d’anada de vuitens amb el City a Manchester. Fins ara no hi ha cap precedent d’aquest duel en partit oficial i tan sols s’han disputat sis amistosos entre tots dos conjunts. Tot seguit repassem les dades més curioses d’aquest duel:

El FC Barcelona disputa els vuitens de final per desena vegada consecutiva, mentre que per al City tot just és la primera vegada en la seva història.


Els blaugranes no han guanyat mai a la ciutat de Manchester. En els quatre partits disputats contra el United ha aconseguit dos empats i ha patit dues derrotes.


En l’últim partit entre tots dos equips al Gamper del 2009 (0-1), Touré jugava a les files del Barça.


Dels 19 futbolistes que van participar-hi, nou es mantenen al primer equip: Pinto, Montoya, Alves, Puyol, Bartra, Piqué, Sergio, Pedro i Messi. Touré va ser titular contra el seu actual equip.


El balanç de l’equip de Martino en camps anglesos és de sis victòries, vuit empats i catorze derrotes.


El City ha jugat quatre partits oficials com a local amb equips de la Lliga espanyola. El balanç és de dues victòries i dos empats.


El tècnic del City, Manuel Pellegrini, s’ha enfrontat vint-i-dues vegades al FC Barcelona entre el Vila-real, el Reial Madrid i el Màlaga. D’aquests partits, quatre victòries, quatre empats i catorze derrotes.


Si el Barça supera l’eliminatòria suposaria la setena vegada consecutiva que els blaugranes accedeixen als quarts de final de la Champions.


El City va accedir als vuitens com a segon de grup amb 15 punts, mentre que el Barça ho va fer com a primer del seu amb 13.


Cesc Fàbregas es va enfrontar tretze vegades al conjunt ‘citizen’ com a jugador de l’Arsenal i va guanyar nou partits. En va empatar dos i en va perdre dos més. Curiosament, en l’últim partit que va disputar contra els anglesos (0-3) també hi era Song, que va marcar un gol.


El City recupera Touré d’una sanció per acumulació de targetes, mentre que Milner es perdrà el partit d’anada per aquesta raó. Fernandinho i Zabaleta es troben a una groga de la sanció i es podrien perdre la tornada si la veuen.


Al Barça torna Cesc Fàbregas després de complir sanció i ara mateix cap jugador està advertit en aquest sentit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut