fcb.portal.reset.password

Luis Enrique, durant l'entrevista amb els mitjans del Club / FOTO: MIGUEL RUIZ - FCB

Pregunta. Quan marxava del Barça B deia que no es plantejava tornar. Realment no va pensar en cap moment que tornaria per estar al Camp Nou?

Luis Enrique. Mai he tingut com a objectiu entrenar el Barça. És una cosa tan maca i tan difícil que, segons la meva manera de veure-ho, és massa complex. Prefereixo anar pas a pas. És cert que quan vaig marxar del Barça B el Club em va dir que tindria les portes obertes per tornar, però jo ho entenia més com un reconeixement, no com quelcom realista. En el meu cas ha estat maco no plantejar-m’ho perquè les coses han d’arribar perquè arriben. He treballat molt per fer bones coses en altres equips i al final, sense buscar-ho, aparec aquí un altre cop. Crec que m’ha afavorit no plantejar-me grans fites perquè el més normal és que no es compleixin, i la meva idea sempre ha estat viure el present.

P. Arribar al Barça sempre és complicat, però la seva experiència com a jugador i els tres anys al filial, el poden ajudar?

L.E. Crec que m’ajuda bastant, perquè a més els jugadors veuen que qui els dirigeix ha estat en la seva mateixa situació. A mi particularment m’ajuda, perquè conec la casa, tot i que hagi canviat molt. No conec la nova Masia, les instal·lacions de la Ciutat Esportiva són genials, el Camp Nou segueix sent espectacular, etc. Són tot facilitats.

P. Com a jugador tenia molt bon ‘feeling’ amb l’afició. Creu que com a entrenador mantindrà aquest bon contacte?

L.E. M’encantaria, però com a jugador era més fàcil perquè l’afició valorava l’esforç i la garra. Com a entrenador has de prendre decisions i segur que m’equivocaré en algunes. Serà molt fàcil que l’afició s’identifiqui amb el Luis Enrique entrenador si guanyem títols, com passa a tots els entrenadors del món.

P. Com a jugador va tenir d’entrenadors Robson, Van Gaal, Serra Ferrer, Rexach, Antic i Rijkaard. Amb quin d’ells s’identifica més?

L.E. He après de tot tant en l’aspecte futbolístic com en el personal. Cada entrenador et deixa la seva marca. Jo he de ser fidel a la meva manera de ser, a la meva manera de veure futbol, i això és el que he de fer amb els meus jugadors: inculcar-los la meva manera de veure la vida i el futbol, d’anar pels estadis i de representar un club únic i increïble que han de valorar, a més de fer-los veure que tenen la professió més meravellosa del món. He d’aprofitar la complicitat que pugui tenir com a exfutbolista per ajudar cada jugador a treure el millor de si mateix.

P. Demana paciència, o creu que l’exigència del Barça és guanyar des del primer dia?

L.E. Aquí només importa el present, i el present és que el Barça ha de guanyar i ho ha de fer d’una manera atractiva. Tot el temps que tenim a la pretemporada l’explotarem al màxim per ajudar els jugadors. Uns jugadors que, en la seva majoria, estaran al Mundial i arribaran a principis d’agost. Amb aquests condicionants, s’ha d’anar des del principi a lluitar pels resultats, i en sóc conscient.

P. Una de les seves idees és que s’han de trencar tòpics. Se sorprendran els jugadors o l’afició amb decisions seves que trenquin amb el que s’ha vist en els últims anys?

L.E. No ho sé, però recordo que al filial posava cada porter durant set partits seguits. Això al primer equip és més difícil de fer. El que intento en el meu treball és no posar-me barreres pel fet que altres hagin fet coses abans. Nosaltres valorem el que existeix, i, si creiem que hi ha una altra manera de fer-ho, ho fem, tot basant-nos en un perquè. Faré el que consideri que he de fer per al benefici del Club, i a partir d’aquí els resultats diran si he encertat o no.

P. Delegarà en els capitans part de la gestió del grup, donant-los responsabilitat perquè tot funcioni?

L.E. Això és vital, perquè els capitans són els representants dels jugadors. Un capità no és qui aixeca la copa i dóna la mà a l’àrbitre, és molt més. Hi ha una responsabilitat conjunta i els capitans són una peça fonamental en la comunicació del grup. Conec el perfil humà dels que poden ser capitans del Barça, i estan més que preparats. Ells són els grans protagonistes i s’han de sentir a gust, i per a això treballarem.

P. Vostè que ha estat entrenador del Barça B: quina vol que sigui la relació amb el filial?

L.E. Ho parlarem amb Eusebio, ho consensuarem i ja veurem. Allà on he anat m’ha agradat treballar amb jugadors del filial i fins i tot del Juvenil. Entenc que és necessari que hi hagi una comunicació molt fluïda, que em posi en el lloc del tècnic, valorar les seves necessitats i estar obert a tot perquè la comunicació entre els dos equips sigui la millor possible.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();