Leo Messi classifica l’Argentina per a vuitens (1-0)

Un golàs del crac blaugrana en temps de descompte decideix un partit molt complicat dels de Sabella contra l’Iran Javier Mascherano, de nou titular, ha jugat el seu partit 100 amb la samarreta de l’‘albiceleste’

L’Argentina de Leo Messi, Mascherano i companyia s’ha classificat aquest dissabte per als vuitens de final del Mundial del Brasil. I ho ha fet amb una jugada màgica del ‘10’. Messi, en temps de descompte, ha desnivellat un partit molt sofert davant l’Iran amb un golàs des de fora de l’àrea. Durant el matx, el porter Romero també ha tingut un paper molt destacat.

L’Argentina d’Alejandro Sabella no ha començat gaire creativa, però ha anat encenent els motors a poc a poc. Higuaín ha tingut la primera ocasió abans del quart d’hora aprofitant una passada de Gago, però el porter iranià ha estat encertat. Agüero també s’ha topat amb el porter, i Messi ho ha intentat amb un xut de falta directa que ha sortit alt. Rojo, Garay i Fede Fernández, tres dels quatre defenses de l’’albicelste’, han tingut la seva opció de marcar en tres rematades en llançaments de córner, però totes han marxat desviades.

Entremig de tantes ocasions argentines, Hosseini hauria pogut marcar per a l'Iran, però el domini de l'Argentina ha estat absolut. Els de Sabella ho han intentat de totes les maneres, però s’ha arribat al descans sense gols.

Messi colpeja en el descompte

La segona meitat ha tingut dues fases diferenciades. L’Argentina ha seguit manant i tenint ocasions, però l’Iran ha donat alguns ensurts a la porteria dels de Sabella. Romero, decisiu sota pals, ha salvat dues clares rematades de cap de Reza i de Dejagah i un contraatac al minut 85. Quan semblava que el 0-0 seria el marcador definitiu, ha aparegut Messi per fer-ne de les seves. El ‘10’ ha rebut a la frontal, s’ha desfet d’un rival i ha enviat un xut col·locat a l’escaire.

Amb aquesta agònica victòria, l’Argentina s’assegura la seva presència als vuitens de final, i ho té tot de cara per ser primer del grup F. El partit, a més, ha servit perquè el blaugrana Javier Mascherano hagi celebrat el seu partit 100 amb la samarreta del combinat ‘albiceleste’. Els argentins tancaran la primera fase el pròxim dimecres 25 contra Nigèria.