L’Ajax guanya còmodament abans de rebre el Barça (3-0)

El pròxim rival del Barça a la Champions ha resolt el seu compromís domèstic amb tres gols de Hoesen, Fischer i Klaassen El Milan ha empatat a un tot i jugar amb un home més durant una hora, i el Celtic ha guanyat 3 a 1 a l’Aberdeen

Quatre dies abans de rebre la visita del Barça a l’Amsterdam Arena en el partit de la cinquena jornada de la fase de grups de la Champions League, l’Ajax ha resolt el seu compromís de Lliga per la via ràpida (3-0). El conjunt dirigit per Frank De Boer només ha necessitat dos minuts per avançar-se en el marcador amb un gol de Hoesen, i ha administrat l’avantatge fins a la segona meitat. A la recta final, ha sentenciat els tres punts amb dos gols de Fischer i Klaassen. Amb aquesta victòria, l’Ajax se situa provisionalment com a líder de l’Erevidisie a l’espera del resultat del Vitesse.

Victòria del Celtic i empat del Milan

Els altres dos membres del grup H de la Lliga de Campions també han jugat els seus respectius partits domèstics aquest dissabte. El Celtic de Neil Lennon s’ha desfet de l’Aberdeen al Celtic Park al temps de descompte (1-1). Els catòlics s’han avançat passada la mitja hora de joc amb un gol de Commons, però han vist com just abans del descans els visitants han igualat el marcador. A la represa, el Celtic ha buscat el gol repetidament, però el triomf no ha arribat fins més enllà del minut 90. Boerrigter primer i Commons, autor d’un doblet, després han donat tres punts més per als de Lennon. Amb aquests, ja en sumen 33 i obren una escletxa al capdavant de la Lliga escocesa.

El Milan ha estat l’únic equip del grup europeu que no ha sumat els tres punts. El conjunt de Massimo Allegri ha empatat a un gol contra el Genoa a San Siro tot i jugar quasi una hora amb un jugador més. El brasiler Kaká ha marcat l’1-0 en els primers compassos de partit, però l’incombustible Gilardino ha empatat des del punt de penal abans del minut 10. Passada la mitja hora de joc Manfredini ha comès penal i ha estat expulsat, però Balotelli no ha estat encertat des dels onze metres. Tot i els intents del conjunt ‘rossonero’, el marcador no s’ha tornat a moure i només ha sumat un punt que el deixa al mig de la taula amb 14 punts.