Getafe CF - FC Barcelona: Reacció de líder (2-5)

El Barça, amb un Pedro pletòric, ha golejat un Getafe que vencia 2-0 al minut 14 L’equip segueix primer gràcies als tres gols de l’extrem canari i a dos més de Cesc

Pedro és un regal. El ‘7’ blaugrana ha capitalitzat una remuntada memorable del Barça a Getafe. El conjunt que dirigeix Tata Martino es jugava el liderat en una plaça sempre complicada i amb baixes de pes. Els dos gols matiners dels madrilenys s’han afegit als contratemps soferts pels blaugranes, que han reaccionat amb orgull i qualitat. I un Pedro enorme: tres gols, una assistència i un penal forçat l’han convertit en l’home del partit.

2-0 al minut 14

El Barça ha estat a punt de pagar molt car un inici infaust que hauria pogut ser ben diferent si Piqué hagués encertat una immillorable ocasió des de l’àrea petita davant Moyà. El central ha disparat als peus del porter, i poc després era el Getafe el que s’avançava gràcies a una internada d’Escudero per l’esquerra que culminava amb un xut creuat. Tot seguit, al minut 14, els locals, molt intensos, firmaven el 2-0 per mitjà de Lisandro, que rematava un córner sol dins l’àrea.

Millora progressiva

El resultat convidava el Barça a assumir riscos. I estava obligat a créixer per plantar cara al seu rival. De mica en mica, liderat per Iniesta, l’equip ha controlat la situació i ha reduït el Getafe al seu terreny. Li faltava sort per entrar de nou al partit: un fora de joc rigorós ha anul·lat una acció que acabaria amb gol de Pedro (min 18), i posteriorment hi ha hagut una mà no assenyalada a l’àrea rival. Tot i que patia per contenir els contracops, el Barça havia pogut capgirar la situació. El seu millor argument era la profunditat de Jordi Alba per l’esquerra. I el caràcter.

Tres regals de Pedro en nou minuts

Del 35 al 44 s’ha produït un recital de Pedro que quedarà per al record. Primer escurçava distàncies després d’una assistència de Cesc. El gol ha estat l’estímul que necessitava el Barça i un cop letal per al Getafe. Ara els blaugranes arribaven amb facilitat als dominis de Moyà, i Sergi Roberto hauria pogut empatar amb un xut massa alt quan es trobava en bona posició. Seria Pedro el que igualaria el marcador amb una brillant acció per l’esquerra finalitzada amb un xut a l’escaire. I en la jugada següent el mateix Pedro marcava el 2-3 en aprofitar una centrada d’Alba.

La primera part, doncs, s’acabava amb bogeria ofensiva i golejadora, i també amb bronca, per culpa d’una doble trepitjada de Mosquera a Busquets sancionada amb targeta groga.

Calma i sentència de Cesc

El pas per vestidors ha rebaixat la tensió. Era una bona notícia per al Barça, més prudent. Li convenia un partit governat, així com un gol que li aportés més tranquil·litat. Aprenent del que havia succeït al primer temps, ha seguit portant la iniciativa a la represa. La pilota era seva. I no deixava d’atacar. De fet, com millor defensava era amb la possessió de la pilota. Això sí, la verticalitat del Getafe li ha provocat un ensurt al minut 60, a les botes de Diego Castro.

Han perdonat els locals i els visitants han sentenciat amb el quart de Cesc, amb una gran engaltada amb l’esquerra en posició dubtosa. La centrada, de Pedro, és clar. Ja feia estona que els blaugranes es plantaven amb perill a l’àrea blava. I així han continuat. El 2-5 arribaria immediatament en un penal comès sobre l’heroic Pedro i transformat per Cesc. Sota la batuta de Sergio Busquets, jugaven a plaer els homes de Tata Martino. Marxaran de vacances líders de la Lliga, com tot l’any 2013.