FC Barcelona – RCD Espanyol: Sabies que…

Xavi Hernández, amb 18 partits, és el jugador en actiu que més partits contra l'Espanyol ha disputat al Camp Nou El jugador blanc-i-blau Simao Sabrosa va jugar un derbi amb el Barça fa més de 13 anys

El partit d'aquest divendres a la nit (21.00 hores, Canal+ Liga, GolT) presenta un seguit de dades i curiositats que detallem a continuació:

- El derbi barceloní s’ha disputat 159 vegades, amb 89 victòries blaugrana, 36 empats i 34 derrotes.

- Al Camp Nou, les dades també són favorables al FC Barcelona: 61 victòries, 10 empats i 9 derrotes.

- Xavi Hernández és el jugador en actiu que més derbis ha jugat. El seu primer partit contra l’Espanyol al Camp Nou va ser el curs 98/99. Va sortir com a titular i el resultat final va ser 3 a 0.

- El ‘6’ del Barça ha estat convocat en els darrers 18 derbis de Lliga disputats al temple blaugrana. N’ha jugat 15 com a titular i ha fet quatre gols. D’aquests, 13 han acabat amb victòria local i la resta han estat quatre empats i una derrota.

- De la resta de jugadors en actiu del Barça, els que més partits han jugat al Camp Nou contra l’Espanyol són Iniesta i Puyol (10), Valdés (9) i Messi (8).

- El davanter argentí va debutar en un derbi de Lliga al Camp Nou el curs 2006/07 i va fer els dos gols del Barça. En total, Leo Messi ha marcat set gols als porters blanc-i-blaus.

- A l’Espanyol hi juga Simao Sabrosa. L’extrem va jugar amb el FC Barcelona les temporades 1999/00 i 2000/01.

- El setembre de 1999 el portuguès va estar a la banqueta en el seu primer derbi al Camp Nou (3-0). En el segon va jugar els primers 45 minuts (4-2).

- Actualment Simao és el jugador blanc-i-blau que més centrades ha fet en aquesta Lliga (69), mentre que Xavi és el blaugrana amb més pilotes centrades a l’àrea (49).

- 49 també és el nombre de rematades que Messi ha fet en aquesta Lliga. L’argentí és el jugador del Barça que més xuta. A l’Espanyol, qui més trets ha executat és l’exblaugrana Sergio García (20).