FC Barcelona – València: Fi a la ratxa (2-3)

El Barça cau al Camp Nou després de 25 victòries consecutives com a local a la Lliga

Hi ha dies en què no surt res. Aquest dissabte el FC Barcelona ha patit una desgraciada derrota contra el València que tanca una brillant sèrie de 25 partits consecutius guanyant al Camp Nou en compromisos de Lliga. En un pràctic exercici d’efectivitat davant la porteria de Valdés, el conjunt dirigit per l’exblaugrana Juan Antonio Pizzi s’ha endut els tres punts contra un Barça que semblava tenir el partit controlat fins a l’1-1 d’abans de la mitja part. A partir de llavors, la sort ha girat l’esquena als culers.

Ni el gol de Messi de penal ni la insistència final –amb deu per l’expulsió d’Alba- han pogut capgirar un 2-3 que suposa la primera victòria xe al Camp Nou en tota una dècada i també un pas enrere en la lluita pel títol. Queden encara, però, 16 jornades per disputar-se. Tot un món.

L’1-0 es queda curt

El partit del Camp Nou ha arrencat amb una possessió blaugrana que ha durat 97 segons. Ha estat el primer símptoma d’un inici de matx dominat completament pel Barça. Esperava al darrere el conjunt xe, que ha vist com Alexis inaugurava el marcador al minut 7 amb una rematada creuada que ha sorprès Diego Alves. Messi havia estat l’assistent amb una centrada-xut des de l’altre costat de l’àrea.

Arrencava bé el matx per a un Barça que ha ofert el seu millor joc fins al minut 25. En aquest espai de temps s’han succeït les ocasions locals. Una rematada de Busquets, un cop de cap d’Alexis i diverses rematades de Messi han fregat el segon.

Remuntada xe

La pilota, però, ha preferit entrar a la porteria del FC Barcelona. En una ràpida triangulació entre Parejo i  Feghouli el València ha segellat l’empat en la seva segona rematada a porta. Amb aquest gerro d’aigua freda s’arribava a la mitja part.

No seria el primer que rebrien els culers. Només iniciar-se el segon temps una pujada per la banda dreta de Barragán ha acabat amb el gol de Piatti, que ha superat Valdés en una jugada enverinada a causa de diversos rebots previs. La mala sort perseguia els culers, que en quatre minuts de partit han passat de guanyar 1-0 a perdre per 1-2.

Jordi Alba, expulsat

La resposta blaugrana no s’ha fet esperar. Una rematada de Pedro ha acabat convertida en penal de Ricardo Costa. Leo Messi ha transformat la pena màxima amb excel·lència, lluny de l’especialista Diego Alves. En un tres i no res s’havia tornat a empatar. El Camp Nou, encès, cridava com mai, però el València ha tornat a avançar-se en el marcador al minut 59, aquest cop mitjançant Paco Alcácer. Els seus ràpids contracops han estat letals.

Amb aquest nou desavantatge en el marcador Martino ha fet entrar Iniesta per Xavi. El matx, però, mai ha entrat en un ritme propici per al FC Barcelona, que, tot i acabar jugant amb deu per l’expulsió de Jordi Alba, ha pogut empatar en el tram final. No ha estat el dia per a un Barça desgraciat.