FC Barcelona – Manchester City: Sabies que…

FC Barcelona – Manchester City: Sabies que…

És el primer partit oficial del Manchester City al Camp Nou, on fins ara havia jugat dos amistosos El migcampista Touré Yayá torna a l’estadi blaugrana després de deixar-hi un bon record entre els anys 2007 i 2010

El FC Barcelona disputa aquest dimecres (20.45 hores, Canal+) la tornada dels vuitens de la Lliga de Campions amb l’avantatge del resultat de l’anada (0-2). Si aconsegueix la classificació, serà la setena vegada consecutiva que farà acte de presència als quarts de final. A continuació repassem les dades més curioses d’aquest duel:

  • És la primera vegada que el Manchester City disputa un partit oficial al Camp Nou. Abans, hi havia jugat dos amistosos

  • El primer va ser el 1974, en el duel del 75è aniversari del Club, i el resultat final va ser un triomf blaugrana (3-2). El segon va ser en el Gamper de 2009 (0-1). També va jugar dos partits a Les Corts, el 1952 i 1957, amb victòries del Barça per 5-1 i 3-2, respectivament.

  •  El FC Barcelona afronta aquest partit amb l’avantatge del 0-2 de l’anada. Un fet que s’ha produït en vuit ocasions a Europa. Amb aquest resultat, el Barça sempre s’ha acabat classificant i mai ha perdut el duel de tornada al Camp Nou.

  • Així doncs, si aquesta estadística es compleix, els barcelonistes podran celebrar la setena classificació consecutiva als quarts de final.

  • El conjunt ‘citizen’ està experimentant la seva primera participació als vuitens de la Lliga de Campions. En competicions europees, ha jugat a la Península Ibèrica cinc vegades i ha aconseguit un triomf, un empat i tres derrotes.

  • En canvi, el Barça ha disputat com a local 27 enfrontaments contra equips anglesos. N’ha guanyat 15, n’ha empatat deu i només n’ha perdut dos.

  • En aquestes cites contra conjunts d’Anglaterra i jugant com a local, Messi ha fet fins a vuit gols. El ‘10’ blaugrana ja va obrir el marcador en el partit d’anada i aquest dimecres té una nova oportunitat per eixamplar un dels seus nombrosos rècords.


  • Parlant d’Argentina, les dues banquetes del Camp Nou seran ocupades per dos compatriotes. Per un costat, Tata Martino i, per l’altre, Rubén Cousillas

  • El segon entrenador del Manchester City substituirà a un sancionat Manuel Pellegrini. El xilè ha disputat 22 partits contra el Barça, amb un balanç de quatre victòries, quatre empats i  14 derrotes.


  • L’àrbitre del partit és el francès Stéphane Lannoy. Ha xiulat tres partits al Barça a la Lliga de Campions i tots ells han acabat amb triomf blaugrana. El darrer va ser aquesta mateixa temporada: el Celtic-Barça (0-1) de la fase de grups.

  • Lannoy també va arbitrar el 2011 la victòria del Manchester City al Bayern de Munic (2-0).
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut