FC Barcelona – Getafe: Empat cruel (2-2)

FC Barcelona – Getafe: Empat cruel (2-2)

Un gol de Lafita en el temps de descompte fa volar dos punts del Camp Nou Messi i Alexis han estat els golejadors d'un Barça que ha perdonat el tercer

El Camp Nou ha viscut aquest dissabte a la tarda un desenllaç cruel. Un gol de Lafita en el temps de descompte ha fet volar dos punts que deixen el FC Barcelona pràcticament sense opcions de guanyar la seva cinquena Lliga en sis anys. Els gols de Messi i Alexis, que havien posat els culers per davant en dues ocasions, s’han vist eclipsats per l’encert de Lafita, que ha marcat en les seves dues úniques rematades a porta.

Messi fa el primer

La tarda, que ha arrencat amb un marcat caràcter emotiu per l’homenatge a Tito Vilanova, ha viscut un inici de partit un pèl fred. Adriano ha estat el primer d'avisar en un Barça que, tret d’aquesta acció inicial, ha bolcat el seu atac preferencialment per la banda dreta. Allà, Alves i Alexis s’associaven amb perill fins a l’àrea del Getafe, que sobrevivia tancat i evitant la passada definitiva culer.

La missió visitant, però, s’ha vist espatllada en una gran acció entre Messi i Alves. La jugada s’ha iniciat al migcamp als peus de l’argentí, ha continuat per la dreta amb el brasiler i ha finalitzat amb el ‘10’ blaugrana posant-la a l’escaire des del límit de l’àrea. Golàs.

Lafita empata entre les interrupcions

Tot i l’avantatge local el partit s’ha anat deslluint de mica en mica per les contínues interrupcions generades pels visitants i ha entrat en una dinàmica perjudicial per al FC Barcelona, que ha deixat de trobar-se còmode sobre la gespa. Mancava ritme en un matx que ha patit l’última de les aturades en el joc en l’acció que ha suposat l’1-1 del Getafe. Ha estat una jugada plena de polèmica: l’àrbitre principal ha donat validesa a un gol en què l’assistent havia assenyalat mans prèvies de Lafita. Finalment, després d’uns instants d’incertesa, els jugadors s’han dirigit cap al cercle central.

El matx tornava a començar de zero a pocs minuts de la mitja part. Una triangulació semblant a la del gol de Messi ha acabat, aquest cop, amb una centrada de la mort d’Alexis que no ha trobat rematador.

Alexis recupera l’avantatge

El partit ha canviat d’aspecte a la represa. Un Barça més intens, veloç i profund ha sortit decidit a desfer l’empat. Messi i Alexis, amb un cop de cap al travesser, han pogut fer el segon ben aviat. Martino ha fet un pas endavant al minut 65 retirant Mascherano i fent entrar Cesc, cosa que ha deixat l’equip amb Busquets a l’eix de la defensa. En la primera acció ofensiva del d’Arenys sobre la gespa ha arribat també el 2-1, obra d’Alexis després d’una bona triangulació entre el ‘4’, Pedro i el golejador xilè.

Cop de cap letal de Lafita

El gol ha obligat el Getafe a avançar línies, cosa que han aprofitat els culers una ocasió rere l’altra. Així hauria pogut caure repetidament el tercer, però la sort mai ha acompanyat Messi, Pedro o Alves, desencertats per qüestió de centímetres. L’equip ho ha acabat pagant car.

Una acció en el temps de descompte del Getafe ha acabat rematant-la de cap a gol Lafita. Era el 2-2 definitiu, un cop massa cruel que allunya la Lliga del Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut