FC Barcelona - Celtic FC: Primers per golejada (6-1)

El Barça segella el liderat de grup amb una gran actuació i gols de Piqué, Pedro, Neymar (3) i Tello L’‘11’ blaugrana, corejat, ha estat el gran protagonista d’un triomf coral

Necessitava un punt el Barça per ser matemàticament primer de grup a la Lliga de Campions i l’ha aconseguit amb solvència i lluentor davant d’un Celtic que arribava al Camp Nou sense opcions europees. Així, s’ha vist un Barça concentrat, intens i ambiciós. I vistós en molts moments gràcies a la tranquil·litat que li ha aportat l’1-0 matiner. Amb el peix venut al descans, el matx ha servit perquè l’equip seguís recuperant confiança i s’exhibís el trigolejador Neymar.

Per feina

Dos minuts ha tardat el Celtic a olorar la pilota per primera vegada al Camp Nou. 120 segons en què el Barça ha circulat bé, ha tancat el rival i ha amenaçat els dominis de Forster. Aquesta seria la tònica de la nit. Similar a la d’altres cites amb els escocesos. Aquesta vegada, però, els catalans han obert la llauna aviat. Ha estat al minut 6 quan un oportunista Piqué ha recollit el rebuig del porter després d’un un contra un amb Alexis.

Harmonia blaugrana

La possessió seria únicament blaugrana. Els visitants l’han cedit per avançat, i s'han centrat a mantenir les línies juntes i endarrerides. Així, el Barça combinava amb comoditat fins a la proximitat de l’àrea contrària, on en un principi li faltava un punt de velocitat i contundència.

Amb Busquets immens, Sergi Roberto i Xavi nodrien de pilotes els puntes Alexis, Neymar i Pedro, molt dinàmics. Marejaven els defenses catòlics a base de bicicletes. Semblava que els visitants només confiaven en les seves prestacions a pilota aturada. Una acció desequilibrant de Neymar l’ha culminat Pedro amb el segon, al minut 39.

Poc després es produiria la jugada del partit, cuinada a foc lent per més de mig equip. El 3-0. Els migcampistes l’han remenat al primer toc fins a arribar a Alexis, que ha enviat la pilota subtilment per dalt cap a un Montoya profund, generós i assistent de luxe de Neymar. Al descans, el resultat ja traduïa l’enorme superioritat culer.

Xou Neymar

Li ha vingut de meravella el gol a Neymar, que ha començat la segona meitat igual que finalitzava la primera: marcant una gran diana després d’una preciosa acció col·lectiva. El Barça es prenia amb seriositat el tràmit dels segons 45 minuts. Era un bon moment per recobrar les bones sensacions. S’ha marcat claríssimament l’objectiu de manar sense rèpliques.

El Camp Nou, d’entrada força fred, s’ha anat animant i ha corejat per primera vegada Neymar quan ha signat el seu primer hat-trick amb el Barça. Venia precedit, és clar, per un gest tècnic i sotana a un defensor. I també per una paret, l’arma més efectiva culer per batre el mur escocès. En una de les poques passades llargues dels homes de Martino, obra de Mascherano, ha estat a punt de trobar el sisè l’omnipresent Neymar, però desafortunadament ha acabat convergint amb un Pedro en fora de joc.

Bona nit i fins al febrer

El reaparegut Tello s’ha apuntat a la festa firmant el 6-0 amb un xut que ha fregat en un defensa i ha despistat Forster. El porter, això sí, podria impedir més gols de Neymar. El Celtic només donaria senyals de vida a les acaballes, quan ha marcat de cap Samaras i ha disposat de dues ocasions més. Ja descansaven llavors jugadors com Busquets o l’heroi Neymar. El Camp Nou els ha acomiadat a ells i -temporalment- a la Champions feliç. Fins l’any que ve, a la tornada dels vuitens.