FC Barcelona – Ajax: Un ‘10’ en l’estrena europea (4-0)

FC Barcelona – Ajax: Un ‘10’ en l’estrena europea (4-0)

Tres gols de Messi i un més de Piqué asseguren els tres primers punts per al FC Barcelona a la fase de grups Valdés ha estat l’altre gran protagonista de la nit: ha salvat dues bones ocasions amb 1-0 al marcador i ha aturat un penal en la recta final

El FC Barcelona arrenca amb bon peu a Europa. Un hat-trick de Leo Messi i una diana de Gerard Piqué han atorgat al conjunt blaugrana una contundent victòria en la primera jornada de la fase de grups. Res ha pogut fer l’Ajax, un equip valent i amb un estil admirable, en un Camp Nou que ha vist com el Barça, de menys a més, era liderat per Messi, l’encarregat de fer els gols, i per Valdés, l’home que els salvava. El porter, novament sublim, ha evitat repetidament l’1-1 i després ha aturat un penal ja amb 4-0 al marcador.

D’aquesta manera, el Barça arrenca la Champions amb un 4-0 que el situa com a líder de grup, empatat a punts amb un AC Milan que ha tombat el Celtic per 2-0 a San Siro. La següent aturada europea serà a Escòcia, on els blaugranes van caure ara fa un any (2-1).   

Dos equips, una idea

Des del principi s’han vist sobre la gespa dos equips amb un mateix llibre d’estil. Gens atemorit per l’imponent escenari, l’Ajax ha aplicat el mateix ideari que el Barça: riscos en la sortida de pilota, joc de possessió i una alta pressió sobre la defensa rival. D’aquesta manera, el Barça s’ha vist en una circumstància que li és poc habitual. I és que són pocs els equips que s’atreveixen a plantejar partits així als culers al seu estadi.

Messi trenca la igualtat

Tot i no trobar-se del tot còmode, les primeres i bones ocasions han estat per als de Martino. Neymar Jr ha posat repetidament a prova el porter Vermeer, segur sempre que se l’ha requerit. Ha hagut de ser Messi, però, qui trenqués la igualtat regnant al marcador. Un cacau seu en un llançament directe de falta que ell mateix havia provocat a la frontal de l’àrea ha suposat l’1-0 per al FC Barcelona.

El gol no ha semblat afectar l’Ajax, que ha pogut empatar en dues ocasions abans de la mitja part. Valdés, genial, ha salvat els culers en totes dues rematades, obra de Van Rhijn i Duarte. També Neymar Jr ha fregat el gol abans del descans, al qual s’ha arribat amb un resultat insuficient per evitar els ensurts patits darrerament contra el València i el Sevilla.

El ‘10’ ho liquida

La segona meitat ha estat molt diferent. L’Ajax, incapaç de mantenir el bon tracte de pilota del primer temps, s’ha vist superat per un Barça més mossegador i intens. Ràpidament, un contracop de llibre dirigit per Busquets ha acabat amb Messi signant el 2-0. Si aquesta diana no sentenciava el matx, sí que ho feia la de Piqué quatre minuts més tard. El central s’ha elevat per sobre del porter i ha rematat a gol una centrada perfecta de Neymar. Una cosa quedava clara: no hi hauria patiment final.

Una més de Valdés

Més aviat tot al contrari. La nit regalaria fins a dos moments màgics més. El primer ha estat el 4-0, obra del trigolejador Leo Messi, que s’ha afavorit de la bona pressió blaugrana abans de definir des de dins l’àrea. El segon ha estat protagonitzat per Víctor Valdés, que ha aturat un penal a Sigthorsson comès prèviament per Mascherano. Així es tancava una estrena pràcticament perfecta del Barça a Europa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut