fcb.portal.reset.password

Evaristo de Macedo, el 2007, al Camp Nou. FOTO: ARXIU FCB.

Evaristo de Macedo va jugar al FC Barcelona entre el 1957 i el 1962 i, més de 50 anys després, encara se’l recorda a Catalunya com un dels millors jugadors que han vestit la samarreta blaugrana. Un ídol de la història gràcies a molts gols i títols, entre els quals s'inclouen dues Lligues, una Copa d'Espanya i dues Copes de Fires (prèvia a la Copa de la UEFA).

Amb 178 gols en 226 partits és encara el màxim golejador brasiler de la història del Club, i un dels pocs jugadors que van passar directament del Barça al Reial Madrid i tot i així ha seguit sent admirat a Catalunya. Amb la samarreta culer va marcar cinc gols en set partits contra els merengues a la Lliga.

En la seva millor actuació en va anotar tres en la golejada culer per 4-0 sobre els seus rivals en un partit corresponent a la setena jornada de la Lliga 1958/59. Als pocs dies d'un nou Barça-Madrid, Evaristo va oferir aquesta entrevista exclusiva al lloc www.fcbarcelona.pt.

Quan es tracta d’un Barça-Madrid, quin record li ve al cap?
“Aquest és un dels grans clàssics del futbol mundial i vaig tenir el privilegi de jugar-lo. Un partit que va molt més enllà de l'àmbit esportiu i té un gran pes polític. Una rivalitat única al món del futbol”.

És més fàcil jugar el Clàssic d'avui o en el seu temps?
“Avui dia crec que és una mica més relaxat en aquest sentit, però la rivalitat sempre impressiona. I, a més de ser un Clàssic, sempre té els millors jugadors de futbol”.

Veu algun favorit per a dissabte?
“Per a aquest Clàssic és molt complicat indicar un favorit. Són dos grans equips, cadascun amb el seu propi estil, però tots dos plens de superestrelles decisives. El que sí que puc assegurar és que el factor camp és un avantatge important en aquest partit. Per tant, crec que el Barça té un lleuger avantatge”.

Parlant d'estils, quin prefereix: El futbol combinatiu del Barça o el joc més directe del Madrid?
“Tots dos són competitius. El Reial Madrid utilitza la força, la velocitat i pot marcar un gol del no-res. El Barça ara prefereix fer-ho amb més calma, tenir el control de la pilota. Tots dos estils donen els resultats”.

Com analitza l'arribada de Neymar al Club?
“Un club com el Barcelona ha de tenir ídols, així que crec que el fitxatge de Neymar va ser positiu. Ara el Barça ja té moltes estrelles consagrades, però a poc a poc es guanyarà el seu espai. Amb el temps arribarà el seu torn”.

Tornar a dalt