Els reis del gol a Europa

Els reis del gol a Europa

El FC Barcelona és l’equip més realitzador entre les principals Lligues europees Els blaugranes són el segon conjunt amb més golejadors diferents en totes les competicions

El FC Barcelona lidera la classificació d’equips amb més gols entre les principals Lligues europees. En suma un total de 74. A continuació repassem, a través de cinc xifres, aquesta i altres dades del conjunt més realitzador del continent.

1) LÍDERS A EUROPA. Els 74 gols a la Lliga atorguen el liderat al FC Barcelona. Amb 73 dianes els segueix el Reial Madrid i el Liverpool, mentre que el Bayern de Munic (66), el París Saint-Germain (64) i el Juventus (62) encapçalen la classificació a la resta de grans Lligues d’Europa.


2) 2,8 GOLS PER PARTIT. Els homes de Gerardo Martino han assolit aquesta xifra en 26 jornades de Lliga, cosa que suposa una mitjana de 2,8 gols per partit. És la mateixa mitjana, dècimes amunt, dècimes avall, que presenten el Bayern de Munic (66 gols en 23 partits) i el Reial Madrid (73 gols en 26 partits). El Liverpool en té una de 2,6 i el PSG i el Juventus una de 2,3.


3) TRES JUGADORS PER SOBRE DELS 10. Alexis Sánchez (16 gols), Leo Messi (15) i Pedro Rodríguez (13) són els tres futbolistes que superen els 10 gols a la Lliga. La llista s’amplia a cinc jugadors, amb Cesc i Neymar Jr, si s’inclouen totes les competicions disputades.


4) 15 GOLEJADORS DIFERENTS. Un total de 15 jugadors diferents han marcat amb el Barça aquesta temporada en alguna de les competicions oficials. Són Messi (27), Alexis (18), Pedro (17), Cesc (13), Neymar (12), Tello, Xavi, Adriano, Piqué (tots 4), Busquets i Alves (tots dos 3), Puyol (2), Bartra, Iniesta i Dongou (tots 1). A Europa només l’Arsenal i l’Ajax, amb 16 golejadors diferents, superen el conjunt blaugrana. L’AC Milan i el Bayern també compta amb 15 realitzadors diferents.


5) 45 GOLS AL 2014. El FC Barcelona és l’equip que més gols ha marcat a Europa en aquest inici d’any. Suma 45 gols en 16 partits, xifra que supera els 42 gols del Reial Madrid, els 41 del Bayern de Munic, els 38 del City o els 34 del Liverpool. En el cas dels tres últims equips s’ha d’assenyalar que han disputat menys partits que el Barça o el Madrid.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut