El FC Barcelona té el millor ‘goal-average’ de les cinc grans Lligues europees

El FC Barcelona té el millor ‘goal-average’ de les cinc grans Lligues europees

Cap equip de Primera Divisió, Serie A, Bundesliga, Premier League i Ligue 1 té un balanç millor que els culers pel que fa a gols marcats i rebuts (+41)

Les xifres no enganyen. El FC Barcelona té el millor ‘goal-average’ de les cinc grans Lligues d’Europa. Cap equip de Primera Divisió, Serie A, Bundesliga, Premier League i Ligue 1 pot igualar el +41 culer, producte dels 53 gols fets i els 12 d’encaixats pel Barça de Martino durant la primera volta de la Lliga.

Els equips europeus que més s’apropen a aquesta xifra són el Manchester City, l’Atlètic de Madrid (tots dos amb un ‘goal-average’ de +36), el Juventus i el Bayern de Munic (+34). Són els alemanys, però, els que ocupen en realitat la segona posició, ja que han disputat únicament 16 partits de Lliga, tres menys que els blaugranes.

Segons màxims realitzadors

La causa d'això, o la conseqüència, és que el FC Barcelona també es troba a les primeres posicions de millors atacs i defenses. En l’estadística de gols a favor el conjunt culer, amb una mitjana de 2,79 gols per partit, només es veu superat pel Manchester City, que en té una de 2,81 (59 gols en 21 partits). El Madrid presenta els mateixos números que el Barça i el Bayern (2,49), l’Atlètic de Madrid (2,47) i el Liverpool (2,47) són els altres equips capdavanters d’Europa en aquest rànquing.

Pel que fa a gols rebuts, el FC Barcelona ocupa la cinquena plaça, amb una mitjana de 0,63 gols rebuts per partit. Aquí el superen el Bayern de Munic i el Lille (tots dos amb 0,5), la Roma (0,53) i l’Atlètic de Madrid (0,58). Equips com el City, el Madrid o el Liverpool, entre els màxims realitzadors, tenen xifres pitjors en aquest apartat.

També en el rànquing de punts el Barça és entre els millors. A la Lliga està empatat amb l’Atlètic de Madrid a 50 punts, que suposa una mitjana de 2,63 punts sumats per partit. A Europa només el superen dos equips, el Bayern de Munic (2,75 punts per partit) i el Juventus (2,74).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut