El Clàssic de les nou primeres jornades de Lliga

El Clàssic de les nou primeres jornades de Lliga

El FC Barcelona supera el Madrid en gols, rematades a porta, efectivitat i possessió Els homes d’Ancelotti són temibles en l’últim quart d’hora i especialistes en remuntades

Es diu sempre que poc importa com arriben el Barça i el Madrid al Clàssic. Que aquest és un partit independent de la resta en què tot és possible. En qualsevol cas, saber d’on vénen els uns i els altres pot donar alguna pista de cara al duel al Camp Nou. Fem un repàs de les dades més destacades de tots dos equips en aquestes nou primeres jornades de Lliga.

Els gols, territori culer. L’equip del Tata Martino és el més golejador i el menys golejat de Primera. Ha marcat 28 gols i n’ha encaixat només sis. El Madrid és tercer, per darrere de l’Atlètic en totes dues classificacions, amb 19 dianes a favor i nou en contra.

Màxima efectivitat blaugrana. El FC Barcelona és l’equip més efectiu de la Lliga. Amb un 22,4% d’encert, supera l’Atlètic de Madrid (19,1%) i el Vila-real (17,4%), segon i tercer, respectivament. El Madrid, líder en rematades totals, només és onzè en aquest rànquing, amb una efectivitat del 12,8%.

Messi i Ronaldo, els més rematadors. Els dos grans cracs de cadascun dels equips són, també, els jugadors que més rematen. Cristiano Ronaldo ha provat un total de 80 rematades, 30 de les quals han anat dirigides a porta. Leo Messi, que s’ha perdut dos partits per lesió, ha rematat fins a 36 cops, 21 de les quals entre els tres pals. Ells són els més perillosos.

Lluita per la possessió. Es veuran les cares dos dels quatre equips amb més possessió d’Europa. El FC Barcelona, segon en aquest rànquing, suma un 69,1% de possessió en els seus nou partits de Lliga, mentre que el Madrid és quart amb un 62,48%. El Bayern de Munic (71,51%) i el PSG (63,12%) són primer i tercer, respectivament.

Atureu Neymar Jr. El jugador brasiler és el futbolista que més faltes rep de la Lliga. N’ha patit un total de 34. Les seves habilitats en el desequilibri li han permès dur a terme un total de 32 regats, els mateixos que Messi. Únicament els supera Brahimi (Granada).

El Barça comença fort. Les primeres parts tenen nom blaugrana. El FC Barcelona, amb 17, és l’equip que més gols fa en els 45 minuts inicials. La seva superioritat és absoluta en el primer quart d’hora de partit (6 gols) i en el tercer, dels minuts 30 al 45 (7 gols). El Madrid ha fet 10 gols menys que els culers a les primeres meitats.

Alerta amb les remuntades blanques. Les segones meitats, en canvi, són l’especialitat del Madrid, que ha marcat un total de 12 gols en aquest espai de temps. El Barça n’ha fet 11. El perill principal dels blancs arriba a partir del minut 75, en què ha fet un 32% dels seus gols (6). L’equip d’Ancelotti ha remuntat el 60% dels partits en què ha començat perdent (3 de 5). El Barça només va haver de fer-ho contra el Valladolid.

Un Clàssic amb poques targetes? Dirigirà el partit Undiano Mallenco, que no ha expulsat cap jugador en els quatre compromisos xiulats en aquesta Lliga 2013/14. Ha indicat 113 faltes (només un penal) i té una mitjana de 3,25 targetes grogues per partit.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut