El Barça va ‘estrenar’ el Martínez Valero d’Elx

El Barça va ‘estrenar’ el Martínez Valero d’Elx

El Barça va vèncer 0-3, fa 25 anys, el dia que s’inaugurava la nova denominació de l’estadi de l’Elx CF

El Barça torna aquest diumenge a Elx en un compromís oficial. Hi ha 19 precedents de Lliga entre aquests dos equips en territori il·licità, la majoria disputats els anys 60 i 70. L’última visita blaugrana al camp de l’Elx va ser fa exactament un quart de segle. Des de llavors, el conjunt alacantí no havia tornat a aparèixer a la Primera Divisió.

1988/89: El segon de l’era Cruyff en Lliga (0-3)

Aquest darrer desplaçament era tot just el segon partit de Lliga de l’etapa de Johan Cruyff a la banqueta blaugrana. Era un 11 de setembre del 1988 i el Barça jugava al camp d’un Elx que acabava d’ascendir. Al quadre culer hi van jugar il·lustres com Zubizarreta, Eusebio, Amor i Roura. Amb gols de Salinas (2) -en el dia del seu 26è aniversari- i Alexanko, el Barça va vèncer la que és la seva última visita a l’Elx en el campionat fins ara.

Oficialment ‘Martínez Valero’

Precisament, aquell 11 de setembre del 1988 l’estadi on encara avui juga l’Elx CF canviava la seva denominació. Des de la seva inauguració el 1976 fins llavors s’anomenava ‘Nou Estadi de l’Elx’. A partir d’aquell dia es coneix oficialment com Estadi Martínez Valero, en honor a l’històric president de l’entitat, Manuel Martínez Valero, que feia poc que havia mort.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut