Edmílson:

Edmílson: "El Barça estarà sempre al meu cor"

Campió amb la samarreta del FC Barcelona, Edmílson parla en exclusiva sobre l'actualitat del Club, Neymar, Messi i el Mundial

El jugador del FC Barcelona des de 2004 a 2008, José Edmílson Gomes de Moraes (37 anys) va ser part d'una generació d'or de la història recent del Club. El versàtil jugador brasiler -va actuar com a defensa o volant- amb la samarreta culer va guanyar una Lliga de Campions d'Europa 2005/06, dues Lligues (2004/05 i 2005/06) i una Supercopa d'Espanya (2008).

Edmílson va ser part de l'equip dirigit pel tècnic holandès Frank Rijkaard, que va tenir Belleti així com altres brasilers (Sylvinho, Motta, Deco i Ronaldinho) en una gran plantilla. Tres vegades campió de Lliga amb l'Olympique de Lió, Edmílson també sap el que és ser campió del món amb la selecció brasilera, una experiència inoblidable que va viure a Corea i Japó de la Copa del Món el 2002.

I per parlar de la Copa del Món, el Barça, Messi, Neymar, entre altres temes, va atendre al lloc web del FC Barcelona en una entrevista exclusiva.

Què espera de la selecció brasilera a la Copa del Món?
"Espero molt. Després del retorn de Scolari, crec que l'equip brasiler va recuperar la seva credibilitat i confiança. Amb la conquesta de la Copa Confederacions de l'any passat, l'equip també va aconseguir crear un fort i consistent equip que arriba a la Copa del Món amb molta força i tindrà l'avantatge de jugar davant el seu públic."

Ets un dels pocs privilegiats que ha guanyat una Copa del Món. En la seva opinió, quina és la cosa més important per guanyar una competició com aquesta?
"És essencial que els 23 jugadors es concentrin i que hi hagi harmonia en el grup . No hi pot haver cap vanitat , això és el que fa que un equip falli . Sense vanitat i sense divisions és més fàcil guanyar . Al meu entendre, cal l'harmonia i la concentració."

Què va significar per a vostè per guanyar aquest títol? Va canviar la seva carrera i la seva vida personal d'alguna manera?
"Sense cap dubte. Jugar a l'equip nacional en una Copa del Món és una cosa molt bona per a qualsevol jugador, sobretot per a nosaltres els brasilers que ens ho prenem molt seriosament. Vaig tenir la sort de ser campió i fins i tot vaig marcar un gol. Va ser molt important. Canvia la teva vida, s'obté un reconeixement espectacular. Sobretot després que et retiris. S'acosten els nens i els pares i comenten: " Fill, ell va ser campió del món". Sense cap dubte, és una cosa molt gratificant."

Què és el que més recorda del seu pas pel FC Barcelona?
"Jugar a futbol al Camp Nou ple. És un veritable temple del futbol. També no oblido la preparació abans dels partits a la Champions League, el Clàssic contra el Reial Madrid i tots els partits importants de Champions."

Vostè va viure la realitat del FC Barcelona des de l'interior. En la seva opinió , per què el Barça és 'Més que un Club'?
"Per què el FC Barcelona té “sentiments” que cap altre club té?. Entre altres coses, perquè representa una nació (Catalunya) i ha passat tota la seva història sense posar un patrocinador a la samarreta, cosa que fins fa poc va canviar. Jugar al Barça és un sentiment únic. El poder dels mitjans de comunicació del club també és una cosa impressionant. Ets reconegut a tot el món. A més, el Club es preocupa per ajudar els altres a través de diverses accions socials. Al meu entendre, és molt més que un club."

Vostè encara està en contacte amb la Fundació del FC Barcelona a través de la seva fundació Edmílson. És com si encara jugués amb el Barça amb l'objectiu d'ajudar als necessitats?
"És fantàstic. Com he dit, el Barça és més que un club. Ells donen suport a aquest tipus d'accions i els projectes solidaris de la meva Fundació sempre han comptat amb el suport del club. El Barça és un club que ofereix un gran suport, no només mitjançant el desenvolupament de projectes i associacions mitjançant l'acció, sinó també amb tots els seus exjugadors, que sempre poden comptar amb el club."

Com estàs veient els canvis que estem vivint al FC Barcelona?
"Els canvis són una cosa natural. L'edat arriba i el nivell no és el mateix. Sovint dic que els jugadors i entrenadors passen, però el club queda. Però crec que els canvis sempre són positius, sempre que hi hagi una planificació adequada, igual que en el moment de Rijkaard i Guardiola. Crec que cal donar pas als joves amb el desig de guanyar. A més també és important la presència dels jugadors experimentats. Aquesta combinació és important per aconseguir grans fites."

Vostè va coincidir amb Messi a l'inici de la seva carrera. Et va sorprendre el seu esclat com a jugador i les quatre 'Pilotes d'Or' que va guanyar?
"Ningú dubtava del seu talent i no és d'estranyar aquest èxit. L'única preocupació que teníem en aquell moment estava en les lesions que el perseguien. Messi sempre ha estat un jugador explosiu, però en aquest moment va donar la impressió que el múscul no estava preparat per a tanta potència. Però va treballar dur, amb l'ajuda de Juanjo Brau i les coses van sortir bé. És un jugador fora del normal, que podria ser-ho per molts anys al més alt nivell, una cosa que és molt difícil. Crec aquest any va rebre algunes crítiques injustes. Després de tot, no som màquines i el rendiment a vegades no és el mateix."

Considera que Neymar pot convertir-se en un gran ídol del FC Barcelona?
"Crec que té tot per fer-ho. És jove, té talent, ganes de guanyar i ser reconegut. La seva primera temporada potser no ha estat la millor per alguns factors externs, però ell té tota la capacitat del món per ser un gran ídol de club i, si Déu vol, ho aconseguirà”.

Encara segueix l'actualitat del FC Barcelona?
"Segueixo la majoria dels partits. El Barça sempre juga bé i atrau a qualsevol. Aquest club estarà sempre en el meu cor."

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut